【Disney+】The Falcon and the Winter Soldier 劇透討論區(3)

1001 回覆
20 Like 6 Dislike
下集仲有好多條線要收
睇怕都會好似WandaVision咁
衰在殺人殺得太揚
Bucky個隻係整船好幫“手”
zemo條線甘就完左…
有冇個女人嘅介紹
你問緊Nick Fury條女?
而家John Walker只係一個cosplayer
I'm not wearing hockey pads.
其實steve一開頭都係上台跳老舞
Power Broker都追緊flagsmasher
下集都最後一集
應該關事掛
今集仲要出埋Madame Hydra、下集應該好多野講
希望loki好睇啦
睇trailer最期待呢套 穿越時空大玩特玩

仲有主角carry
但其實佢本身唔係做咗好耐Madame Hydra,仲要係triple agent緊

最出名都係佢係Nick Fury條女
今集要交代既文戲都交代曬
下集應該打到飛起
今集真係麻麻地,中間開始就阿甘正傳,林尾就Rocky
條友投晒降仲要公開處刑喎
我覺得今集其實ok 大概叫有解釋Sam點解咁抗拒做CA嘅原因。 不過節奏安排我覺得唔應該咁快一開場就開打,之後成個鐘淨文戲。

反而應該一開波講john walker 走左佬,佢周街打死人後世界有咩反應,之後通緝John Walker 然後Sam明白CA呢個角色嘅意義,再搵返佢攞返個盾返黎會再好啲純個人感覺勿屌
batman?
睇Torres個講法
國會唔俾係大眾面前殺外國人
追緊恐佈分子都唔俾
最後玩到拎走晒啲公職
JW嬲真係正常
呢班恐怖分子嚟喎 仲要啱啱殺完人
呢兩套劇我睇得最唔舒服反而係:
Wanda 搞完westview啲居民仲有人會同情佢「佢哋唔知你犧牲咗啲咩」
班黑鬼兵當正全世界係後花園要攞人就攞人,一言不合就郁手又冇問題
JW執行任務追殺恐怖分子就要革職
我覺得JW都算係咁啦 一開頭好聲好氣 係Falcon Bucky唔鍾意佢句句串到行,人地啱啱死咗個兄弟,就叫人交盾之後又打尻人
問題係已經制服左條友
再行刑式殺人
仲要係國家象徵咁樣做
對美國聲譽好大影響
公開處刑呀
叫啲士兵點做人 你話好似黑警咁就另計啫
唔通對住個賊講 「唔好郁呀!真係唔好郁呀!我唔開得槍㗎
講明有第二季,慢慢等
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞