【Disney+】The Falcon and the Winter Soldier 劇透討論區(3)

1001 回覆
20 Like 6 Dislike

已upload第5集粵語字幕上drive趕得切深夜
鳴謝哈媽嬲巴打一手擔起大半功夫
請支持本土語言及字幕
單挑搶到Steve個盾都唔叫好抽
不如講下有啲乜係勁
應該得hulk Thor Thanos嗰啲先叫好抽
真 我諗要好似上面位巴打講 bucky 還bucky winter soldier 還winter soldier 血清係放大個人性格 同能力 而家bucky個格變返善良 應該唔會打得勁去邊 同埋講左佢習慣右手 左手只是輔助
WS = killing program 洗撚哂腦 下下上電 打到你死為止 實好打好多 血清將好戰個性格放到最大

不過作為觀眾睇到bucky nerf到普通人咁 好撚ON9 打戲完全俾唔上CA2
下集應該有幕騎住電單車衝入flagmasher度
所以Wanda 同樣地係Westview 無人中意佢,Hawkeye個度直頭無人知個個係Hawkeye,無寫到咁白但一直係用緊Ronin 呢個名

依加JW唔同既係眾目睽睽之下公開對一個unarmed 既人處刑,係劇中路人角度睇,個個人只俾一個俾新CA追出黎既人,完全唔知佢係flag smasher既人,所以都唔會覺得係恐怖分子
純粹係個編劇寫到Bucky 好弱 就係浪費咗個角色
又唔係話要勁到逆天
但至少有返Winter Soldier嘅氣概
又唔係話要勁到逆天
但至少有返Winter Soldier嘅氣概
咁落力去justify套劇唔合理嘅位真係好咩
要pin啦
佢都收哂火叫佢打番d冇血清既就可以屈下大力 打番d有血清頂到幾野既真係55波 佢最叻就係玩槍同玩刀
有問過樓主pin但樓主可能睇唔到/有其他野pin唔緊要啦人手pin
甩咗面罩就廢
Steve個盾比人搶埋就好抽
我話如果WS有心殺佢搶完個盾之後掟遠啲之後開槍殺埋佢添啦
大家當walker係CA2個WS咁諗就得
一個唔使留力既super soldier

而且walker真係勁
未打血清前都有返咁上下
可能仲勁過steve 都唔出奇
其實我唔覺得有幾唔合理只係大家比佢之前假象覺得佢係好好抽 佢只係個槍法好勁 有金屬手臂既刺客 即係你當佢係一個狙擊手咁上下既定位
K
咁最後比steve屈斷手又叫唔叫廢留心d睇下編劇寫佢角色定位係咩 唔好腦補啦
咁本來WS就唔係勁 只係拍埋CA到 對比先得威下
之前仲要講到明WS比個啊伯打斷手 係佢剋星
咁walker打完針同個啊伯一樣勁 甚至再勁啲又有咩出奇先
腦乜撚野補

你自己FF埋個角色定位 再叫人唔好FF
依家個情況係捉到個犯﹐再處決佢﹐係私刑嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞