屋企老人家唔想去老人院,仲有咩方法

770 回覆
70 Like 343 Dislike
安樂死或自行安樂死好重要
追晒post
講工人唔得
入老人院唔好
得番打科興呢條路
猝死,原來都係一種幸褔
你個名+你覆嘅嘢
大概都知你心地係點
佢都做過你父母嘅父母
你會唔會咁對你自己雙親?

請個工人然後裝cam囉做乜柒咁多藉口
咩區兩房村屋要13000個月
我屋企租成幢村屋分層租畀人都係二萬頭
究竟係我屋企人畀人呃定你哋畀人呃
兩房村屋13000太貴啦
你哋成幢租?
一層最多咪一萬樓下 新裝都幫唔到幾多
你依個價可以租市區啲舊屋苑私樓啦
估唔到打科興都係一條出路
btw 有巴打講左, 安樂死真係好重要
如果我老左又有咁多病痛, 我都寧願自己安樂死,留係度辛苦自己下一代為乜,自己幻想下係香港地要湊一個有病痛既老人真係好撚辛苦。

不過我應該唔會有下一代,都係ff 下
真心, 老人院死快D
唔係我諗得多唔多嘅問題
都話我上一輩大多數已經6 70 退哂休
變成請工人d錢其實有部分都係我哋孫輩出
仲有我父輩佢哋請工人又好咩都好 唔識上網 要我幫手去搵去問
之前試過一個禮拜叫幾次白車 出院又要屋企人接
唔通打到電話黎求救/嗔又唔聽咩

講真我都唔係叫超級上心 可能幾個月先出到去一次探佢陪佢傾一兩個鐘
我就係而家仲後生想要多d自己時間
但一方面聽到工人會烚佢(佢獨居冇人監管)又覺得佢隨時走 又驚自己到時子卻養而親不在
負擔到就請工人啦,去老人院好折墜架
如果個老人家有一層自住物業
係唔係無得申請任何資助?
其實老人家想安樂死但唔敢講 ,做子孫既唔好下下要人講出口至識做先得架
同佢講,打科興同去老人院二選一
賣左層物業,最少都有400萬。
去間超好既私院,當你4萬一個月
都夠佢100個月,有8年應該夠晒。
老人家好古怪
話係祖屋 唔賣得
夠話唔去老人院,但你又想推佢去?
老人院唔去得
請工人唔請得
賣層樓唔賣得
想問有乜野得?

試下問逆按揭,層樓值錢都套到三幾百萬出黎,當然你又會話唔得
去打多幾針科興。得架啦。
咩資助先
津貼老人院就劃一收二千零蚊,李嘉誠去住都係收呢個價
請工人就不嬲無資助
私家老人院都係無資助,最多只係幫佢申請綜援幫輕下
如果有物業就未必合資格拎綜援lu
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞