屋企老人家唔想去老人院,仲有咩方法

770 回覆
70 Like 343 Dislike
老實講 老人院好多都仲差
老人院虐老不是新聞吧
你返火星啦
連老人院貴過賓妹都唔知既廢物沖出黎把撚咩
番屋企叫你老母煮飯啦小學雞
老人院都唔係免費比人住啦
老人家幾重bb幾重
知唔知老人家懵嗰啲會同你鬥力
一句講到尾
老人家行得走得食得嘅
多啲陪佢地食野行街睇大戲
唔好到左佢地乜都做唔到先黎
咁樣太遲啦
希望各位巴打家中嘅廢老健健康康
有幾多年就食多幾多年
唔好下巴輕輕做離地撚
無人會知照顧佢地有幾辛苦
亦都無人想掟佢地入老人院
預左有入無岀架啦
我咪話咗6000算平囉,而家嘅趨勢就係大咬,啲姐姐知哂行情,變咗係佢揀你唔係你揀佢,所以如果而家有個收6000肯幫你照顧行動不便嘅長期病患老人家係叫執到
人地個老人家咩情況詳情你都唔知
講過乜你又唔知
一味係度鳩up
家家有本難念的經
人地上黎問你唔鐘意咪唔好答
你屌多佢兩句對件事有幫助?
係咪每件事上到連登都要變成互屌同狙擊
婆婆有腦退化十年 一直都行得走得
4年前請左個工人陪佢落街行下傾下計
工人超級好 婆婆半夜起身屙幾次尿 一係我起身睇住 一係工人睇住
但婆婆上年12月嘔血入醫院之後身體開始差 又失禁
我自己都親手幫婆婆清潔過好多次
到2月果陣婆婆突然行唔到 屋企無設備
迫於無奈送左婆婆去老人院 南昌街好貴果間 但真係好靚 靚到我阿媽都話想住
一開始我都喊到痴線 覺得係自己照顧得婆婆唔好所以先要搞到佢入老人院
但老人院啲staff好好 隔幾日就有姑娘打黎update婆婆狀況 婆婆唔肯食野又會用自己錢買零食試下佢中意食啲咩
做physio又拍片 又可以隨時facetime
總算放心左少少

講咁耐其實我想講
你俾多啲錢揀間好嘅老人院一定好過請工人照顧
工人一定無老人院啲staff咁專業
咁當然唔係送左入老人院就咩都唔理
久病床前無孝子呀
係冷血嘅話直接唔理佢等佢比啲屎尿浸幾日之後瓜咗算啦
老人家病起上黎
輕則鬧人,重則打人玩屎玩尿
你個bb最好係有咁癲
我同你一樣經歷
其實入老人院係最後解決方法黎,唯有搵間好少少afford得既比佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞