屋企老人家唔想去老人院,仲有咩方法

770 回覆
70 Like 343 Dislike
你呢啲人就真係唔好生
累死自己仔女
唔好送入老人院啦。請個工人照顧佢。

如果冇位訓,咪你自己搬出去住先囉。起碼俾老人家覺得你地唔係拋棄佢先。好慘架入老人院
有咩問題 你話遠房親戚就話姐 同自己有關既直系親屬諗番上兩代唔過份丫下嘛 更加唔好講係自己屋企既老人家
買個AI機械人當工人姐姐
有時諗太多累左自己
當然如果你話有能力既咁無問題啦
可能我自己幾代都比較無咁多呢啲傳統觀念
同傳統觀念有咩關係
講緊同一屋簷下既老人家喎 你貓貓狗狗相處得耐都有感情啦
關傳統觀念咩事 照你意思即係乜都唔理盡左力就算由得佢死咁?
講到自己咁叻, 你父母中左老人痴呆自己一個照顧
我依家屋企就係有一個老人痴呆既呀婆
唔好講到個個都好似你依種垃圾咁冷血 唔敢講係我獨力照顧
因為係無可能既事黎
咁你收皮啦
點解要收皮 解釋下?定係你覺得要有資格話其他人考慮自己屋企人需要唔番工24小時睇住個老人家? 細蚊仔
咁多人插樓主

大家有無扶過老人?
唔易架
重你幫佢翻身抺屎尿,沖涼

姐姐見你要照顧老人架
好多唔做架
你估加人工就做?
話請工人果啲連燈仔係咪未戒奶 本身要搵照顧老人家已經好難 仲要不能自理 有埋武肺 請人難上加難 老老實實 無人想入老人院 但樓主問得出應該已經諗過晒 況且老人院服務一定好過自己照顧 同老人家傾下個情況 希望老人家明白屋企人唔係唔要佢 入老人院絕對好過自己揍 對照顧者對老人院都係好事
寧願湊B
x2
唔係冷血
係理性 唔通影響到自己都要頂?
唔合理架嘛成件事
都係個句你有能力既另計
其實講到尾都係錢,如果係人生最後一段路,睇你肯洗幾多錢
你個名比左答案
最近睇咗套The Father
建議樓主睇睇
屎尿都自理唔到戈住老人院啦
今夕送入老人院
他朝君體也相同
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞