屋企老人家唔想去老人院,仲有咩方法

770 回覆
70 Like 343 Dislike
有無名 參考下
見好多間都係燈都唔開多盞 又唔開冷氣
瞓廳都得啦 冇房撚俾佢
係咪要每月三萬蚊
了解下行情先出嚟話人鳩吹啦
我直頭睇過agent send嚟嘅工人資料,簡介一欄寫明自己想做乜唔想做乜,要求都列明哂!你請全新無經驗嘅唔知頭唔知路咪唔識行情囉,喺香港做緊嗰啲全部知而家係會咬,佢地知哂行情,原價基本上無人肯做,爭在係大咬定小咬咋!
小朋友躝返老母閪連字唔撚識打
瞓廳有撚問題先?
請工人
請2個工人 一個工人你搞唔掂 識個人個老豆同你既屋企人差唔多 你請一個 個工人好既佢就會自己走 唔好既你屋企人應該都會俾人虐待
成日話工人
請一個工人仲要包機票酒店隔離費果d
人工就成日都話要加
同埋而家d工人大家都爭得好緊要
個工人一個唔該頂唔順走左
重新請一個分分鐘要幾皮野
仲要工人星期日都要放假
至少星期日一定要親自照顧佢
我同事果個行動不便
唔肯著尿片
成日話要去廁所
一個鐘去兩次
你話煩唔煩

兒登真係兒登
睇到d人搏命屌樓主就知養兒防老真係世界級
我諗呢個已經唔止入老人院咁簡單,有攻擊性+日嘈夜嘈分分鐘有錢都無老人院肯收佢。
去打四哥針囉
所以話唔好生仔,老咗都係掉你去老人院
我老母未夠60歲 腦退化得好快
仲係行動自如 但唔識沖涼換衫
同埋成日要離家出走 要長期有人睇實佢 因為佢認唔到路
開始脾氣暴躁
我放假幫手 老豆就退休照顧佢 但都開始搞唔掂

醫生叫我地諗定請工人定老人院
因為屋企都細,又擔心老人院虐待佢
想問吓大家意見
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞