岩岩睇左老蕭對遊學修段片

602 回覆
692 Like 59 Dislike
就係你廢先㩒撚到你
Btw燒山嗰套嬉皮笑臉講香港影壇玩撚完仲要笑後生嗰班演員永遠唔會好似前人咁成功,老實講佢呢番說話對於任何一個追逐演藝夢想嘅人都係好唔尊重

好憎呢種人 口講話 好尊重有夢想嘅嘢 但係都要面對現實xxx 講到尾咪即係唔尊重囉 尊重你就唔會批評人哋做嘅嘢
講嘅時候可能好輕鬆 覺得講到尾都係傻仔一個 真係當自己拍熱血電影嘅主角咩
但係有冇諗過有啲人真係好有天份/每日都非常非常努力為自己夢想拼搏 當你真係用心去了解佢哋 絕對 絕對唔會好似蕭山咁嘅形式講出嚟

屌你老母
呀,你講南韓做例,無記錯的話南韓為左發展軟實力,政府會fund電視台拍running man呢類節目,推廣南韓文化。而家無人fund我地本土制作。
但依家事實上香港既形勢係唔會好
除左奶共同大陸拍合成片

以前我都仲講.年輕人有空間
依家算吧啦

一個地方無創作意志同自由唔會成功
其實蕭生條片又nice 又有point,屌果d人其實有冇睇過游學修特登講到咁燥就係想炒起你班人d 火講多d 佢地咋
南韓由電音開始.已經一步步打入自己既文化
以前日本有J POP都比南韓打撚殘埋
先唔好講到咁遠咩政治打壓先
過去20年未有咁嚴重嘅政治打壓
咪又係搞唔起
支持蕭生👍
片係邊?
有國安法都知收硬皮啦
抄當新當自己塔可夫斯基咩 極權底下無藝術
講真話又唔啱聽 係度翻拍連登潮文咋你地
走去拍合成片
無左自己香港既特色
你係唔明白以前係由香港做主導
係由香港去影響個亞洲世界
無論係電影.音樂到好多方面
什至去到文學
就同南韓一樣.
依家為左奶共
迎合大陸觀眾票房
阿修一定會奶共 因為佢事業心重
最後會變成順民

佢離開香港的話 只有二打六水平
我講緊嘅係文化上嘅一雞死一雞鳴,你用歷史政局上嘅時序去類比我真係睇到一頭霧水我夠可以話宜家唔可以再出紅線女呢類老倌啦,但宜家究竟仲有幾多個後生去睇大戲呀?睇大戲一代少過一代係事實,時代會不斷變遷,正如唐詩演變到宋詞再演變到元曲,戲劇種類亦都係不斷演變嘅過程,隨住每個時代嘅市場無供求、配套而定
香港片的確係垃圾
個套乜撚幻愛
d傻登仔吹到天上有地下無
有冇link
其實你要從一個悲觀角度睇 所有嘢都可以好灰
但點解唔從一個正面角度睇 攞得幾多得幾多?事實有冇蕭山講到一條友拍片最後得10幾人睇嗰種自我娛樂呢?
試當真都有十幾萬人喎 嗰啲人全部搞撚笑?隨時有專業人士添啦
大家明明做緊鍾意做嘅嘢 每日收穫都係累積緊
條仆街冚家剷係要同90年代比 屌你老母啦 咁樣唔叫惡意潑冷水?直頭黑心添啦 講到尾你咪又係唔想接受後生仔有新嘅渠道彈起

其實遊學修講嘢好似好叻 但組織能力真係一坺屎咁

簡單啲講 燒山嘅論點過於武斷 佢將以前嘅成功放大左 而家嘅成功縮細咗
又用以前嘅標準套用落而家度 咁實冇得玩㗎

未來嘅嘢係真係冇得講得咁死㗎
所以咪活在當下囉 做得幾多得幾多 至少我唔覺得啲YouTuber係自我娛樂緊 sunny 大J嗰啲搵錢搵到上晒岸又同你講咩
你要鬥影響力深入 呢一層係輸咗㗎啦
係出唔到明星㗎啦 但我可以講全球都面對緊呢個問題
日本電影睇香港頭?唔好咁夜郎自大啦。
日本攞奧斯卡,香港仲制緊水呀屌你!
你要堅持悲觀係你嘅事
講撚到命中注定咁就係戇鳩
咁中意睇死香港快啲走啦 plzzz
不如老實啲講
你係無自由嘅情況下想自由拍一套戲?
你話你按自己想法拍
事實你只係按照黨既想法下拍
係無得搞,只係說話太真太難聽,難入口姐
有道理
班老屎忽好似講到香港電影已死唔關佢哋事咁

香港電影係低谷,未死,電影從業員加油!

台灣電影都經歷過呢個階段。

不如狂舞派真係好難睇....有時都幾唔爭氣。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞