岩岩睇左老蕭對遊學修段片

602 回覆
692 Like 59 Dislike
subscribe又唔駛錢.....
你話佢5個月收支平衡就話即
雖然佢拍youtube片成本好低
睇有撚用,多view有撚用

依家係佢地個人發展問題,只會停留係youtube,見唔到大場面
香港人,成日話你樣唔得,嗰樣唔得,唔會成功。
當有人做,畀機會大家,大家就會老屎忽上身,睇死你唔得。
當唔成功,老屎忽就好似中頭獎咁,都話咗你啦。
當成功,老屎忽就話你好彩,遲啲未又係死,算啦。

香港老屎忽從來都唔會正面鼓勵,成撚日用現實係殘酷,我明啊,但年青人有本錢、有心做,點解唔可以鼓勵?點解唔可以指點下,或未帶出啲問題畀年青人思考,會遇到啲咩問題,可以有咩方法解決。

從來睇呢啲對話,都係我批評加踩完再踩,尤其有人走出嚟做。

點解永遠都係踩多過支持?老屎忽尤其嚴重。

你話呢刻就要成功當然無可能。但你估到日後就無機會?,你估到就唔洗做KOL,做隱形富豪啦,聰明嘅人先唔會衝出嚟話自己醒。

所以,我會支持游學修,我作為年青人,一定會支持做緊嘅年青人,即使我唔係呢一行,都會支持。我相信團結就是力量,大家多啲支持,又點會怕打壓?

有時間放負,不要留言支持,出錢睇本土電影,呢啲都係支持嘅動作。

呢啲風氣,有需要靠新一代去改變,香港老屎忽們,擺脫老屎忽行為啦。
你咁講唔係香港文藝工業唔得
係香港唔奶共唔得
各行各業乃至金融、旅遊、酒店、服務乜都好
套你同一句野放唔同行業都一樣
而游學修係講緊香港既電影 係唔計你講既前題下
可以有另一個出路 而係有機會創出明天

當然你可以話唔計個前題唔現實
但個前題跟本唔止影響香港電影
計前題下 你應該話香港各行業都無前途 咁先公平比較
我係想youtube channel quality全面上升

以游學修性格 到時做唔到突破 收皮都好正常

唯有望第個better PR嘅connector去做呢件事
上面已經唔少咁嘅人
以前叫東方荷里活 因為香港電影領先世界
鳥山明都識成蟲 影響他國文化
主角級明星多到只能客串 仲有大量幕後工作人員 主題曲 歌手 support 套戲
依家星又無 歌手又無 創作自由又無 技術人員又無 訓練場地又無(好多大導TVB出身) 以為自己仲得只係佢唔知個時天時地利人和 你連投資人都無拍條毛 星戰個劇本俾人彈左N次先有人俾錢仲要唔睇好 何況現在只係一些娛樂性電影用錢起出黎 莫講話得一個游學修 十個都係仆街ga ja
簡單比喻 以前你肯買樓就供得起 現在首期都未夠比 可唔可以用你既方法令你買得起? NO. 因為己經係另一個世代
所以唔洗太在意
各行各業既老屎忽都係咁
聽佢講就乜都唔洗做
哂氣,你話就想?
問過大J未?拍幾條開箱片,講野片
已經好多view

唔洗提升quality都可以多人睇
youtube根本唔需要咁認真拍
試當真個concept已經左
正所謂 認真就輸了
一早收支平衡啦

Deliveroo廣告都賺6位數字啦

仲未計其他大大小小團體個人廣告

而家係睇佢地能唔能夠再捽高個quality

Hater嘲唔嘲笑 佢地都會照試照做

到時記得幫手推post
輸梗
你真係好「幸福的36歲」
咁你有無課金?
我覺得試當真嘅問題係調翻轉,遲吓每人都多job做,就要取捨仲做唔做youtube
未攞零用錢
專注力不足?
成日叫人唔好以人廢言,你就以語氣廢言
認真毛是常識吧

睇佢地解購每條片點諗點拍 都真係幾正
認真係youtube係嚟時間,哂精力
鍾培生一條友坐定定講野片都多view過佢地
最緊要係啲中佬同事有睇

跨得出個demographic segment已經好好

小薯茄就係kick咗向中學生大專生年齡層
點解唔可以指點下?
咪指點左你囉
1. 要好似以前咁機會係零
2. 你可以拍到好好既電影,但唔會有電影業,亦都唔好覺得而家有以前咁好既配套,因為果D 野上晒大陸
3. 你可以拍到好好既電影,但唔好預好似以前咁好搵
4. youtube唔係電影
撐燒人士話燒山講「客觀事實」

講得出天時地利人和呢句係結果
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞