岩岩睇左老蕭對遊學修段片

602 回覆
692 Like 59 Dislike
你咁勁自己拍返套囉
淨係識係度踩自己人
佢講得衰 佢話所有都係drama
都係一樣叫電影業
討論唔定義清楚根本係9up
電影就係電影,係代表最高級別制作,人願意比百幾二百睇一次。幾百萬拍一部都只能叫赤貧電影。
明明依家電影就好多人睇,只不過唔係港片,講話要界線模糊?我睇2046都未得。
用youtube平台d片同電影比,根本係侮辱緊以前d香港電影,一個係天一個係地。
今時今日,就算有錢都好難拍出好片,唔好講話幕後班底,30歲以下可以擔大旗演員仲有幾多個?
想復興香港電影業 唔係剩係靠一個演員就做到 尤其係一個冇演技嘅演員
多謝燒山睇死香港後生仔
發火呀 車手最緊要有火
其實睇番而家香港既細佬,每代人愈黎愈怕羞,影張相都似要攞佢命咁,點會適合發長娛樂事業。人地d鬼仔鬼妹,由細到大都熱衷表達自己情感,所以天生有利發展。
話試當真成功你飛機係咪打得勁得滯
試當真已經係亞洲數一數二channel
都唔叫成功?

三個月17萬訂閱都唔叫成功
連登仔真係高要求
藍絲:黃之峰繫到發細路仔脾氣

藍絲:班大人跟埋黃之峰一齊發細路仔脾氣

2016:
藍黃絲:梁天琦身為港大學生繫到發細路仔脾氣
好簡單,試當真做到幾乎每個禮拜都上youtube熱門靠前先啦

咁都未做到,其實真係識你老鼠咩
完全係睇到燒山段片時嘅感覺
心諗有乜好笑
口講尊重 但講講下又恥笑
又話拍YouTube只係玩煮飯仔上唔到大枱
唔同 舊時其他地方未發展亦都冇所謂電影產業所以香港行得比其他地方前
但而家度度都發展得差唔多
有資源有配套有政府支持
拍嘅片質素有保證又有足夠嘅本土市場去支持
係香港一黎政府唔support二黎市場太細三黎香港人唔支持翻本土創作 咁咪食得屎
大把日本 韓國fd有睇
好多外國人都係睇試當真去認識香港年輕人
岩呀
只要將標準定到上月球就可以輕鬆立於不敗之地
流水電影
咁依家拍既小品電影係咪target埋班70歲既人先 支持香港電影就70歲都係睇幻愛?
收皮啦,講緊電影工業啊
你up乜撚柒黃藍啊
人地套跛豪拎香港電影金像獎最佳電影,麗的啲劇集打到TVB收視仆曬街都仲未計周星馳系列
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞