入過4次精神科病房,你問我答

866 回覆
40 Like 3 Dislike
絲打加油,唔好再入返去,靠自己!
我成日都有幻聽同會自殘
又會無啦啦頹 喊 大叫
會成日無胃口
咁我應唔應該睇下精神科

我會建議見左社工先,傾下計
利申:絕非所有社工都是社蓄,當然,搵到好嘅社工,好似抽獎咁
我以往經驗唔好,d仆街醫生唔會理你生死,一味派重藥,正所謂心病還需心藥醫
絲打加油,唔好再入返去,靠自己!

收到
我成日都有幻聽同會自殘
又會無啦啦頹 喊 大叫
會成日無胃口
咁我應唔應該睇下精神科

及早求醫呀巴打

食藥

我之前食lexapro無用
轉咗食SNRI
再轉咗食brintellix
你呀爸呀媽見你咁有冇咩反應?

開頭我媽唔接受我仲話我入就當冇生過我之後我係個社工面前勁喊就接受左,但我老豆仲未接受到一提我有病起會屌9我媽

你聽到佢地咁講你hurt唔hurt ?

hurt,我勁驚我媽會唔要我

咁你唔好再諗咩傷害自己身體既野啦
可以既 多運動下 同人吹下水 溫書
生活充實就冇咩時間比你慢慢想負面野
樓主我又黎喇
有無邊位或邊隊嘅歌聽開?

開頭我媽唔接受我仲話我入就當冇生過我之後我係個社工面前勁喊就接受左,但我老豆仲未接受到一提我有病起會屌9我媽

呢個係你嘅諗法黎jei

樓主我又黎喇
有無邊位或邊隊嘅歌聽開?

乜都聽
樓主fb page 係咩?
樓主fb page 係咩?

情緒天敵
我成日都有幻聽同會自殘
又會無啦啦頹 喊 大叫
會成日無胃口
咁我應唔應該睇下精神科

我以往經驗唔好,d仆街醫生唔會理你生死,一味派重藥,正所謂心病還需心藥醫

個人認為10個社工有11個都係廢
我成日都有幻聽同會自殘
又會無啦啦頹 喊 大叫
會成日無胃口
咁我應唔應該睇下精神科

我都覺
點出番黎?
點出番黎?

醫生比
咁多人都未訓
我成日都有幻聽同會自殘
又會無啦啦頹 喊 大叫
會成日無胃口
咁我應唔應該睇下精神科

好采跟開果個社工真係有heart ,雖然幫助有限

我遇過既多數都係叫我諗野正面d 搵朋友去玩 做自己鐘意既野 之類
我心諗我做到唔洗坐係到同你講野
點出番黎?

醫生比

有冇特別做啲咩先出到黎? 入面醫生點架?
絲打有無精神科醫生介紹比我
呢幾日自殘程度嚴重左
你會想家人或者身邊哦朋友點對你
成日睇啲page都話講加油嗰啲其實冇用
但我又好想同身邊如果有抑鬱嘅朋友分擔下佢地
你會想家人或者身邊朋友點對你
成日睇啲page都話講加油嗰啲其實冇用
但我又好想同身邊如果有抑鬱嘅朋友分擔下佢地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞