入過4次精神科病房,你問我答

866 回覆
40 Like 3 Dislike
4:32了

之前間舖4點鐘就reboot機轉早餐,其實做得24小時麥麥送冇野做都係企…叫外賣冇咩大不了…2點幾3點有人叫23個板雞餐都試過…

另外,我retake左2年,大學都就畢業了…唔好怕retake…18歲晒少少時間ja …29歲先大學畢業阿 讀5,6年先畢到業(學士)都見過
樓主加油

好早姐
入面多唔多靚女?

不多

比例上係成層數埋得兩三個

不過真係覺得可惜,因為我住果陣見到個都幾靚既女仔,但剩係睇佢個眼神已經知佢痴撚線,都應該痴得幾勁,對答都on99,精神病嚴重果d可以係眼神睇得出唔正常

我同啲痴線有問有答,好正玩9佢地

我果陣悶到要周圍r人傾計,可想而知係幾撚悶……但最痛苦係有d一開頭傾句覺得佢好正常,傾傾下先知原來係痴線仲要痴得幾勁,有d灰,唔知點講,好似同入面d人唔同channel ,但果d護士所謂正常人又當你係痴撚線危險人物

我想知有幾痴
有無得分享下
我都係學校俾人bully 對方係所謂既好朋友
無原無故 無啦啦冷淡之後排斥我 背後中傷
個陣仲好內疚到底係咪自己做錯咩
已經頹左好幾個月後尾發現俾男友背叛
而且屋企相處又唔開心 三重壓力
就開始抑鬱 無胃口食唔落野 唔想見人唔想講野
多數唔番學 番左學都唔知自己做緊乜
放學就衝番屋企匿係房 灰起上黎控制唔到情緒
連自殺都覺得自己無鳩用 連死會阻到人 麻煩到人
屋企人又唔理解 覺得我on9 要扮正常無事
期後係班主任發現有問題 有開解下
可惜愈關心 bully者就愈覺得我做作
同埋有真心好朋友無厭棄問乜我都唔肯講同煩
雖然無咩幫助 但其實好感激個陣有佢地支持
因為家人唔知 無錢睇醫生 靠自己意志力捱過
有時壓力太大都會有番發既feel 個人會好驚
希望社會可以有多啲資源幫助
身邊人接受同理解能力高啲 將心比己
其實病發患者都唔想 自己根本控制唔到
樓主醒左未
樓主醒左未

醒左,5點先訓到
樓主醒左未

醒左,5點先訓到

早晨,我都四點幾先訓
有焦慮症嗰位朋友就係 停學一年
考咗dsc兩次
都係入唔到大學
同我一樣做Ive仔
仲要讀埋第一年開嘅科唔知有冇人認受
不過你吹佢唔脹佢老豆有錢 淨係坐喺度都有成四五萬收入

講開又講我DSE 四條1 一個2
基礎文憑讀上去高級文憑
咪又係咁讀

不過如果真係冇乜朋友真係麻煩啲
個陣都係靠自己同Google 都有幾個同學玩得埋
有壓力就睇YouTube 網友整嗰啲低能動畫
真心戇鳩又好笑

真係睇你想將來做乜嘢 未讀完中六冇考DSE
咁你可以行嘅路就少咗一半
其實你話搵工麥當勞一定請啦
問題你想唔想一世都係做呢啲工
我老母打死都話要我做文職
唔使客行企企咁辛苦

無人問你

叫做分享經驗下狗公
樓主醒左未

醒左,5點先訓到

早晨,我都四點幾先訓

渣ga
樓主醒左未

醒左,5點先訓到

早晨,我都四點幾先訓

渣ga

入面既生活係點?

其實入去休養下係幾好,青山有露台又靚
不過多規矩,青山5點45就叫你起身刷牙洗面痴撚線,入面好多野都唔可以帶入去eg刀,膠袋要吉窿等等

係咪會逼你食藥

係,你唔肯食會捉住你肯食為止,再唔得就護士長出動

想知點捉住法,同護士長會點做

幾個人禁住你塞粒藥落你個口,護士長會講粗口屌9你

試下係佢面前打飛機
入面既生活係點?

不過多規矩,青山5點45就叫你起身刷牙洗面痴撚線,入面好多野都唔可以帶入去eg刀,膠袋要吉窿等等

係咪會逼你食藥

試下係佢面前打飛機

冇j。
入面既生活係點?

係咪會逼你食藥

試下係佢面前打飛機

冇j。

捽碟
樓主發生咩事
樓主發生咩事

我開始覺得我有抗藥性
樓主發生咩事

我開始覺得我有抗藥性

下講多少少
青山同葵涌係功能上係咪一樣
咩人會入青山咩人會入葵涌

定只係邊度近就入邊間
如果無啦啦俾人捉咗入去,點樣先可以證明自己係正常人?
我覺得要改善下精神科病房果個唔撚人道既風氣
就咁睇字已經唔知你點頂到落去

衰過坐監

醫生識分辨嘅...上次斬父母擺雪櫃條友扮失常搏唔洗坐牢,最尾都係被發現
我覺得要改善下精神科病房果個唔撚人道既風氣
就咁睇字已經唔知你點頂到落去

衰過坐監

我頂到
青山同葵涌係功能上係咪一樣
咩人會入青山咩人會入葵涌

定只係邊度近就入邊間

好似係分區,不過有個院友住北區係屯門醫院E2睇兒童精神科但佢入過青山所以第二次佢都係要入青山

無得證明,做好自已就得。

無得證明,做好自已就得。

愈證明愈當你癲
樓主入完院對你價值觀有冇狃曲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞