入過4次精神科病房,你問我答

866 回覆
40 Like 3 Dislike
樓主同啲院友通常傾啲咩?
你點玩佢地
樓主有冇拍過拖?
e家有冇男朋友

a0
朝早有得耍太極

認識左你好多

樓主有冇拍過拖?
e家有冇男朋友

a0

有冇諗過搵返個男朋友
自己就會正常返
你點玩佢地

乜都傾
樓主有冇拍過拖?
e家有冇男朋友

a0

有冇諗過搵返個男朋友
自己就會正常返

想知你地同ot嘅關係
你點玩佢地

乜都傾

啲痴線婆一想玩除衫我就串9佢地話你敢除我敢睇,之後佢唔除,笑到我痴線
有冇試過/見過腦電盪治療?

病房入面係咪無得玩電話?如果係嘅話又真係好撚悶 乜都無得做
btw我都試過有排成日自殘同瘋狂喊 又失眠
日日都plan點自殺仲寫定遺書
後尾有日見到我阿媽喊 擔心我 阿爸食飯都無胃口
就好唔捨得佢地
朋友都好擔心我 成日揾我
加上可能我本身性格其實唔係悲觀
所以就一個月左右就好返哂無哂事
個陣都有頹到想去精神病院
但又覺得自己純粹係唔開心先咁樣
樓主有咩野諗衰左嘅可以係專頁到講
我會開解你嘅

探病時間先可以玩電話
聽講抑鬱既人,係痛苦咁失控,個感覺係咪好似覺得痕,但R整都唔知邊到痕/止唔到痕咁,結果就不停r?

男女病人會唔會接觸到?

Btw我覺得有冇自慰呢個問題幾有意思,唔好 止啦

有男女病房
你會想家人或者身邊哦朋友點對你
成日睇啲page都話講加油嗰啲其實冇用
但我又好想同身邊如果有抑鬱嘅朋友分擔下佢地

最緊係將心比己,唔好講野hurt到對方就ok,琴日我先比frd hurt完佢話我自殘不如捐血,之後我睇到之後勁嬲

如果咁講法,同抑鬱症病人講笑係咪不智?
你fd係mean鳩你定點?

我都唔知佢
樓主病發個陣係諗緊啲咩?有咩幻覺

冇幻覺,只會諗點死點寫遺書
點解比人bully?
有冇拍過拖?

同問

係因為性格問題?樣問題?身型問題?
定純粹覺得你好恰?

樓主係咪食完藥會抗奮可以唔洗訓教?

我都唔知點解佢地bully
介唔介意講下點解醫生要你入院 或者自殘/自殺諗法/行動去到一個咩程度先會要你入?
同埋OD嗰次你係俾人發現左送入院定點
唔該哂絲打回答

冇話咩程度佢話要你入就要入
我嗰次係OD完唔舒服講比屋企人知
諗起都on9

即係你本身唔係諗住死?
同埋佢唔係會收哂你機架咩 點解可以喺探病時間用?

電話交比屋企人嘛
第一次病發係幾時?又點知自己有哩個病?

17歲
嗰陣係3個星期食野冇胃口冇動力有自殺念頭,跟住就去左急症室入左e2就話我有抑鬱
你對病發果陣做過果d野有冇記憶架?定係會唔記得?

記得
樓主對自己將來有咩計劃/夢想?

你點玩佢地

乜都傾

啲痴線婆一想玩除衫我就串9佢地話你敢除我敢睇,之後佢唔除,笑到我痴線

青山沖涼有冇花灑,即係一開就源源不絕果隻,我住果度沖涼要狂禁個水制,d水流一分鍾就冇,全程不停禁水制
同埋冇私隱可言,突燈望係睇到人沖涼,記得有個痴線婆次次都著住衫沖涼……

有花灑啲門勁矮啲姑娘成日睇住你
我個到都有痴線婆係咁

附上青山裝一張

附上青山裝一張

同想像中唔同
以為有埋條繩

附上青山裝一張

同想像中唔同
以為有埋條繩

點會有條繩

附上青山裝一張

同想像中唔同
以為有埋條繩

點會有條繩

方便你地想痴線個時縛住你地呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞