入過4次精神科病房,你問我答

866 回覆
40 Like 3 Dislike
我而家都係醫院好9悶

做咩事呀巴打
我而家都係醫院好9悶

做咩事呀巴打

斷左腳,想走落去食支煙比人捉到屌
btw肚餓又失眠。

你唔係煮公仔面都唔懂嘛

首先要有麵。

杯麵都無個

冇。

我想食m記呀
咁夜落街買會唔會好痴線

一啲都唔痴線
Ps 嚴重失眠 冇4點瞓唔到
我而家都係醫院好9悶

做咩事呀巴打

你肯post上連登
唔係已經踏出第一步咩? 起馬願意傾訴

咁你係之前一班人Bully你 今年grad
然後E十又有新一班?

係新一班根本冇frd然後我返左半個學期就不斷入院,半年入3次。每次住個半月。

直到上個月出院。我先捱到一個月冇返入去。

你唔係話唔想畀ward班仆街姑娘睇死咩?

係。我怕我做唔到。

你過左一個月已經好叻女,證明你做得到架嘛係咪?

我剛剛睇完你個page,你同家訪條友講你重有想了結自己既念頭,冒住驚畀佢的返入去既風險都肯講,你好勇敢,證明你有能力去面對自己

見你上面講返學係一個大障礙,又或者係一個將你推返向後既阻力,又何必咁快又要面對?
可能你身邊父母有畀說話你聽又或者其他人都勸你去面對,你不妨用同家訪個社康條友講自己感受既勇氣去話畀佢地知我未ready好

同埋你對陌生環境有恐懼,每個人對陌生環境都會恐懼不安,有邊個敢話完全唔擔心唔驚?

最重要係你有勇氣,呢樣我覺得好重要,當然喇勇氣係要儲既,慢慢黎慢慢儲

唔知你會唔會覺得我九唔搭八呀下
btw肚餓又失眠。

你唔係煮公仔面都唔懂嘛

首先要有麵。

杯麵都無個

冇。

我想食m記呀
咁夜落街買會唔會好痴線

一啲都唔痴線

我係今日先係咁
平時最多2點就訓得著
我而家都係醫院好9悶

做咩事呀巴打

你住院果陣有無人鼻寒好大?我而家4人房3個鼻寒都大聲到仆街
btw肚餓又失眠。

你唔係煮公仔面都唔懂嘛

首先要有麵。

杯麵都無個

冇。

我想食m記呀
咁夜落街買會唔會好痴線

無問題呀,不過一個女仔夜媽媽最好當然有人陪會更好
我而家都係醫院好9悶

做咩事呀巴打

有,有個肥婆大聲到不得了,同佢一間房好辛苦
我而家都係醫院好9悶

做咩事呀巴打

有無搞9佢?我而家打算嘈醒所有人,等佢班仆街唔洗再咁撚大聲
我而家都係醫院好9悶

做咩事呀巴打

咁又冇,你諗住點嘈佢地
我而家都係醫院好9悶

做咩事呀巴打

去aeon 12蚊店買隻海綿耳塞,之前去幾次日本訓膠囊都有d大鼻鼾既鄰居,幾有用

做咩事呀巴打

咁又冇,你諗住點嘈佢地

頭先唔小心掃掉左支拐杖
全部人醒哂,過2分鐘繼續打鼻寒屌那聲
我而家都係醫院好9悶

做咩事呀巴打

去aeon 12蚊店買隻海綿耳塞,之前去幾次日本訓膠囊都有d大鼻鼾既鄰居,幾有用

咁我而家出去問下護士有無耳塞先。唔該手足

咁又冇,你諗住點嘈佢地

頭先唔小心掃掉左支拐杖

btw肚餓又失眠。

你唔係煮公仔面都唔懂嘛

首先要有麵。

杯麵都無個

冇。

我想食m記呀
咁夜落街買會唔會好痴線

一啲都唔痴線

叫m記外賣送上門囉貴小小

你唔係煮公仔面都唔懂嘛

首先要有麵。

杯麵都無個

冇。

我想食m記呀
咁夜落街買會唔會好痴線

一啲都唔痴線

好似好仆街
咁夜叫外賣
樓主 可唔可以識你
利申 葵涌醫院院友
樓主 可唔可以識你
利申 葵涌醫院院友

可以

咁又冇,你諗住點嘈佢地

頭先唔小心掃掉左支拐杖

樓主唔訓?
樓主 可唔可以識你
利申 葵涌醫院院友

可以

多謝
樓主 可唔可以識你
利申 葵涌醫院院友

可以

多謝

Btw 我住果到好正常 不過就好多老人痴呆既入去 夜晚訓教果時大叫 搞到訓得好差

你唔係煮公仔面都唔懂嘛

首先要有麵。

杯麵都無個

冇。

我想食m記呀
咁夜落街買會唔會好痴線

一啲都唔痴線

好似好仆街
咁夜叫外賣

唔怕嘈到屋企人就唔仆街
人地都係返工鐘數先會接到你張order
你唔叫佢都係要standby係度架啦
btw肚餓又失眠。

你唔係煮公仔面都唔懂嘛

首先要有麵。

杯麵都無個

冇。

我想食m記呀
咁夜落街買會唔會好痴線

反正都係痴
唔洗理人點睇
肚餓未4點都去買M記食囉(我成日都係咁)
吹咩
如果可以懷住呢個
反正你d人都當我痴線
我做咩關你咩事去做你想做既野
呢個想法有冇得諗
會唔會正面d
反正自己開心就得
人生在世咁多野都話唔埋
活在當下,爽一爽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞