入過4次精神科病房,你問我答

866 回覆
40 Like 3 Dislike
點出番黎?

醫生比

有冇特別做啲咩先出到黎? 入面醫生點架?

冇特別野要做,試啱藥cp同醫生覺得你ok就走得,我果個係child psy既醫生好好人
絲打有無精神科醫生介紹比我
呢幾日自殘程度嚴重左

無,我睇政府
加油樓主
呢幾日自殘程度嚴重左

無,我睇政府

一到夜晚完全訓唔到 個腦不停咁諗野
香港真係好多冚家剷做一d損人不利己的事令人唔開心
利申:返工成日比人追擊
呢幾日自殘程度嚴重左

熊思方醫生,佢以前係葵涌醫院行政總監
你會想家人或者身邊哦朋友點對你
成日睇啲page都話講加油嗰啲其實冇用
但我又好想同身邊如果有抑鬱嘅朋友分擔下佢地

最緊係將心比己,唔好講野hurt到對方就ok,琴日我先比frd hurt完佢話我自殘不如捐血,之後我睇到之後勁嬲
係咪真係有完全康復咖?
係咪真係有完全康復咖?

最緊係將心比己,唔好講野hurt到對方就ok,琴日我先比frd hurt完佢話我自殘不如捐血,之後我睇到之後勁嬲
我成日都有幻聽同會自殘
又會無啦啦頹 喊 大叫
會成日無胃口
咁我應唔應該睇下精神科

我會建議見左社工先,傾下計
利申:絕非所有社工都是社蓄,當然,搵到好嘅社工,好似抽獎咁
我以往經驗唔好,d仆街醫生唔會理你生死,一味派重藥,正所謂心病還需心藥醫

個人認為10個社工有11個都係廢

好采跟開果個社工真係有heart ,雖然幫助有限

我遇過既多數都係叫我諗野正面d 搵朋友去玩 做自己鐘意既野 之類
我心諗我做到唔洗坐係到同你講野

其實我真係唔明
佢地學過好多方法去做
但聽你咁講,佢地同個普通人叫你唔好唔開心咁有咩分別
加油呀絲打

佢其實係咪無惡意?(係,我都覺得咁講好難聽)
壓力大到 搞到又有抑鬱
好辛苦 做咩都無動力
呢排考試 完全無心機溫書

同樓主一樣,中學被bully
入過精神科醫院
點解抑鬱就要入去?
我都識人話抑鬱,食藥就得

有冇惡意我唔知,之後佢unfollow哂我fb ig,不知咩心態
點解抑鬱就要入去?
我都識人話抑鬱,食藥就得

有傷害自己

有冇惡意我唔知,之後佢unfollow哂我fb ig,不知咩心態

我做錯左啲咩?佢同我又係e2識大家都係有情緒病,點解要咁對我
加油樓主
我8歲同13歲都入過
依家抑鬱又嚴重咗好多
唔想比人知唔想入番去

咁呢啲真係算鳩數
加油樓主
我8歲同13歲都入過
依家抑鬱又嚴重咗好多
唔想比人知唔想入番去

我都唔想入返去,我怕我覆診要入返去
有冇得斷尾?
有冇想像過自己有一日會病發到控制唔到自己傷害到其他人
有冇想像過自己有一日會病發到控制唔到自己傷害到其他人

我以前返學都俾人bully過,仲係因爲一個我好錫既朋友,我俾人bully既時候佢一句聲都冇出過,我嗰陣返屋企日日喊,都諗過自殺算,好彩又冇膽,嗰陣都好想精神科,但又知屋企人知道會話,最後自己忍就挨過左,依家就算過左幾年我都係好憎嗰啲人,條刺好似會永遠係度咁

I know that feel,我同你一樣係學校比人bully,佢地勁假,一直同你扮做朋友,但背後數你 你對人好,人地未必對你好 宜家都係你一樣咁,不過有見學校社工,叫做好少少,有次佢見我有少少抑鬱症狀,佢就好小心咁講,如果我再咁落去,要睇精神科

冇見過社工 班主任知道左之後整係問左仲有冇事,根本一啲都唔想處理件事
挨過就冇事,大不了咪以後唔同嗰班人聯絡,不過因為佢地我成績差左,所以中六轉左班,唔知叫好彩定唔好彩我同中六班人玩得開心好多,中六嗰班人仲撐我,令到之前帶頭bully我既其中一個同我道歉,嗰個所謂既朋友亦叫我原諒佢,所以我最憎唔係bully我嗰班人,係嗰個朋友,屌,諗起都覺得識左佢係人生既恥辱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞