入過4次精神科病房,你問我答

866 回覆
40 Like 3 Dislike
有冇得斷尾?

醫生話有,我覺得冇
你會想家人或者身邊哦朋友點對你
成日睇啲page都話講加油嗰啲其實冇用
但我又好想同身邊如果有抑鬱嘅朋友分擔下佢地

最緊係將心比己,唔好講野hurt到對方就ok,琴日我先比frd hurt完佢話我自殘不如捐血,之後我睇到之後勁嬲

佢其實係咪無惡意?(係,我都覺得咁講好難聽)

有冇惡意我唔知,之後佢unfollow哂我fb ig,不知咩心態

我做錯左啲咩?佢同我又係e2識大家都係有情緒病,點解要咁對我

我覺得係佢有一下諗唔通而unfollow你
或者你地最後傾果陣有啲誤會

你有無佢電話,會唔會直接傾下

最緊係將心比己,唔好講野hurt到對方就ok,琴日我先比frd hurt完佢話我自殘不如捐血,之後我睇到之後勁嬲

有冇惡意我唔知,之後佢unfollow哂我fb ig,不知咩心態

我做錯左啲咩?佢同我又係e2識大家都係有情緒病,點解要咁對我

不了
我覺得大叫幾好
幾時會導致病發?
係突然情緒失控定因某事引發?
btw樓主加油

兩樣都有

不了

本身自己啲朋友知唔知你抑鬱
佢地又點對你
樓主我知情緒病自己控制唔到,我都試過有,但我希望你走得出嗰個陰影,我都一直想活得更好,俾嗰班人睇到我活得比佢地更好,加油 只要你想一定會搵到條路走返出黎,唔好傷害自己

不了

本身自己啲朋友知唔知你抑鬱
佢地又點對你

知呀佢地。
冇乜野照當我係正常人咁
以前中學個陣都比人排擠過
可幸我當時情緖低落左兩年 之後自己唔當佢地一回事 慢慢覺得依個只係一個唔爽既經歷
跟著冇事了
絲打有無精神科醫生介紹比我
呢幾日自殘程度嚴重左

熊思方醫生,佢以前係葵涌醫院行政總監

唔該巴打
真係好似甩咗骹咁就好容易就再甩多次?
後天真係控制唔到? 冇得斷尾?
Btw 中學都係畀人bully 見過個社工三十幾次
三年都同我講 係咪仲玩緊跑online
你iq幾多
果陣讀書勁?

不勁
兒童病房啲細路係因咩事入去
樓主介唔介意講係咩事誘發到你有精神病?

比人bully

多數唔返學,有adhd,抑鬱

思覺失調都有

思覺失調都有

有冇啲細路係比佢地啲怪獸家長迫到癲左要入去

思覺失調都有

有,迫到思覺失調

思覺失調都有

有,迫到思覺失調

慘 咁細個輕鬆下好過啦
介唔介意講下點解醫生要你入院 或者自殘/自殺諗法/行動去到一個咩程度先會要你入?
同埋OD嗰次你係俾人發現左送入院定點
唔該哂絲打回答
介唔介意講下點解醫生要你入院 或者自殘/自殺諗法/行動去到一個咩程度先會要你入?
同埋OD嗰次你係俾人發現左送入院定點
唔該哂絲打回答

冇話咩程度佢話要你入就要入
我嗰次係OD完唔舒服講比屋企人知
諗起都on9
如果真係有事病發嘅時候
身邊嘅人可以點幫
同有咩要避忌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞