入過4次精神科病房,你問我答

866 回覆
40 Like 3 Dislike
有無諗過再入返去

無。

希望你以後都唔駛再去

thx巴打

有咁既諗法好事黎

我打死都唔會再入
有無諗過再入返去

無。

希望你以後都唔駛再去

thx巴打

有咁既諗法好事黎

我打死都唔會再入

實在太恐怖?
有無諗過再入返去

無。

希望你以後都唔駛再去

thx巴打

有咁既諗法好事黎

我打死都唔會再入

實在太恐怖?

我覺得ok既接受到又唔算太恐怖
係唔想比姑娘睇死我再返入去。雖然依啲嘢話唔埋
我出院嗰陣啲姑娘係度賭我幾時再返入去
病房姑娘有冇虐待/待薄院友既例子?
病房姑娘有冇虐待/待薄院友既例子?

冇,只會鬧9你
仆街,社康突然話今日家訪
好撚不安
有無諗過再入返去

無。

希望你以後都唔駛再去

thx巴打

有咁既諗法好事黎

我打死都唔會再入

實在太恐怖?

個班真心仆街黎

btw有無見過院友死

希望你以後都唔駛再去

thx巴打

有咁既諗法好事黎

我打死都唔會再入

實在太恐怖?

個班真心仆街黎

btw有無見過院友死

冇。
可以詳細些少,
交待上次覆診既流程&內容?

希望你以後都唔駛再去

thx巴打

有咁既諗法好事黎

我打死都唔會再入

實在太恐怖?

個班真心仆街黎

btw有無見過院友死

冇。

之前做宿舍個陣有個仔成日都入去,出返黎無耐無入返去,睇佢好enjoy係病房......
可以詳細些少,
交待上次覆診既流程&內容?

上次覆診?
醫生咪話我夠18歲要轉去明心樓覆診依4個月都會係佢睇住我先
跟住又問我如果返工仲會唔會有自殺念頭咁
又問我最近點

有咁既諗法好事黎

我打死都唔會再入

實在太恐怖?

個班真心仆街黎

btw有無見過院友死

冇。

之前做宿舍個陣有個仔成日都入去,出返黎無耐無入返去,睇佢好enjoy係病房......

痴線
絲打 呢幾日出去行下約下朋友呀 難得出番黎出去玩下放鬆下

冇朋友 個個都要返工好難約

日日係屋企hea真心分分鐘真係會入返去我自己都好驚

有咁既諗法好事黎

我打死都唔會再入

實在太恐怖?

個班真心仆街黎

btw有無見過院友死

冇。

痴線

不過可能對於自閉症既人黎講個度反而更令佢地安心

實在太恐怖?

個班真心仆街黎

btw有無見過院友死

冇。

痴線

又啱既,起碼有同路人同佢傾下計

我而家放暑假都係呀 悶到係屋企日日摺 但有時出去行下會開心d 吸下空氣 慢慢hea下 坐係海邊都好好 好難日日搵到人陪 但踏出第一步出去你會發現自己一個都唔係好差 冇人陪都可以出去行

個班真心仆街黎

btw有無見過院友死

冇。

痴線

入面啲真係好識開解人,但係唔明點解佢地會有病
咁多人俾人欺凌過呀
我都試過俾人玩咗兩年
俾人踩書包呀 塞垃圾入櫃桶呀 打呀咁
最後唔知點解有一日有勇氣追撚住一條友嚟打
之後俾人記過
之後中三轉撚咗校就無嘢啦

學校啲老師乜都唔會理 唔會幫你
佢地只係唔想拿屎上身
真係好撚仆街

有排都好憎個班同學
不過早排係街撞到個帶頭搞鳩我嘅人
件事十年八年前都嚟緊

我而家放暑假都係呀 悶到係屋企日日摺 但有時出去行下會開心d 吸下空氣 慢慢hea下 坐係海邊都好好 好難日日搵到人陪 但踏出第一步出去你會發現自己一個都唔係好差 冇人陪都可以出去行

我驚我會hea到出事
咁多人俾人欺凌過呀
我都試過俾人玩咗兩年
之後俾人記過

佢地只係唔想拿屎上身
真係好撚仆街

有排都好憎個班同學
件事十年八年前都嚟緊

屌未打完

佢都仲記得我全名同我say hi
之後吹咗陣水 講下返緊咩工 生活成點
又好似覺得無乜好計較
當年大家都未成熟

諗諗下就好似放低咗

個班真心仆街黎

btw有無見過院友死

冇。

痴線

入面啲真係好識開解人,但係唔明點解佢地會有病

能醫不自醫
咁多人俾人欺凌過呀
我都試過俾人玩咗兩年
之後俾人記過

佢地只係唔想拿屎上身
真係好撚仆街

有排都好憎個班同學
件事十年八年前都嚟緊

巴打我好明
佢地真係好撚無聊
少少野笑足你幾年一見面就拎黎講
嗰陣我整親腳冇得上pe堂又笑
之後夜晚我係我媽面前大喊話唔想返學
其實我覺得我好早就有抑鬱係遲左睇醫生
同老師投訴係唔會理,就算理話完啲同學就只會變本加厲,話你係報串狗
所以我嗰陣都好憎返學
成日係度諗我到底做錯左啲咩點解要咁對我
btw,我知我學校既人有上連登
係呀我話緊你地呀
嗰次係我投訴你地。係你地搞到我今時今日咁。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞