入過4次精神科病房,你問我答

866 回覆
40 Like 3 Dislike
如果唔小心入咗去 有冇方法證明到你係正常人
令你可以出番去
我以前返學都俾人bully過,仲係因爲一個我好錫既朋友,我俾人bully既時候佢一句聲都冇出過,我嗰陣返屋企日日喊,都諗過自殺算,好彩又冇膽,嗰陣都好想精神科,但又知屋企人知道會話,最後自己忍就挨過左,依家就算過左幾年我都係好憎嗰啲人,條刺好似會永遠係度咁
甘你幾時再入番去

甘你老母閪
入面多唔多靚女?

不多

比例上係成層數埋得兩三個

不過真係覺得可惜,因為我住果陣見到個都幾靚既女仔,但剩係睇佢個眼神已經知佢痴撚線,都應該痴得幾勁,對答都on99,精神病嚴重果d可以係眼神睇得出唔正常

我同啲痴線有問有答,好正玩9佢地

我果陣悶到要周圍r人傾計,可想而知係幾撚悶……但最痛苦係有d一開頭傾句覺得佢好正常,傾傾下先知原來係痴線仲要痴得幾勁,有d灰,唔知點講,好似同入面d人唔同channel ,但果d護士所謂正常人又當你係痴撚線危險人物

其實我係入面同個痴線既好fd有問有答之後我出左院再返入去佢仲係度佢竟然記得我
黎m係咪突然容易

我覺得係,會好撚燥瘋狂屌9人諗野負面啲唔知關唔關事

咁識你既人係咪全部都好就你

我都數只會屌9我媽,唔會係朋友面前發癲
所以我好錫我媽佢好就我

又屌鳩又話錫即係點
黎m係咪突然容易

我覺得係,會好撚燥瘋狂屌9人諗野負面啲唔知關唔關事

咁識你既人係咪全部都好就你

我都數只會屌9我媽,唔會係朋友面前發癲
所以我好錫我媽佢好就我

又屌鳩又話錫即係點

屌9佢只係失控既時候平時正常既時候好錫佢
樓豬有邊一次係強制入院
樓豬有邊一次係強制入院

我阿爸都有左抑鬱症好幾十年
佢都入過青山
不過抑鬱嘅話佢話入到去算係正常人
佢當休養
出番黎之後肥左

笑左,仲肥左咁誇張

因為佢話好食好住
啲職員見佢幾醒會同佢吹水

佢係好醒嘅人,細個已經好叻
但好早就無書讀,加上佢之後做野好辛苦,成日啪唔同嘅提精藥或食品,搞到出左事

我成日都覺得遺傳少少抑鬱
諗野好負面,成日都好影燥底

其實醫生係跟一套叫DSM嘅manual黎診斷精神病
但好多都佢話係就係
我老豆入過醫院精神科病房, 佢話入面d人成日無野做, 所以好似喪屍, 每日只有慢無目的咁行黎行去, 青山入面係咁都係咁?

根本冇野可以做 書又冇得睇 電視又冇得睇 覺又唔比你訓 你一係坐係度 一係冇目的行 所以有人黎探 食野果陣咪最開心囉

點解書同電視都冇得睇?

印象中個電視日頭剩係會開好少時間,好似夜晚先會有得開住睇下cctvb,日頭開通常係播碟要你運動

諗起個早操就正
樓豬有邊一次係強制入院

每次自願入院?
如果唔小心入咗去 有冇方法證明到你係正常人
令你可以出番去

你愈強調自己冇野同正常,佢地愈覺得你痴撚線

咁自認痴線,同出面爭落一大筆街數呢
樓豬有邊一次係強制入院

每次自願入院?

有巴打like左我fb page
入面多唔多靚女?

不多

比例上係成層數埋得兩三個

不過真係覺得可惜,因為我住果陣見到個都幾靚既女仔,但剩係睇佢個眼神已經知佢痴撚線,都應該痴得幾勁,對答都on99,精神病嚴重果d可以係眼神睇得出唔正常

佢點解痴線先?吸毒吸上腦?
我成日都有幻聽同會自殘
又會無啦啦頹 喊 大叫
會成日無胃口
咁我應唔應該睇下精神科
我以前返學都俾人bully過,仲係因爲一個我好錫既朋友,我俾人bully既時候佢一句聲都冇出過,我嗰陣返屋企日日喊,都諗過自殺算,好彩又冇膽,嗰陣都好想精神科,但又知屋企人知道會話,最後自己忍就挨過左,依家就算過左幾年我都係好憎嗰啲人,條刺好似會永遠係度咁

I know that feel,我同你一樣係學校比人bully,佢地勁假,一直同你扮做朋友,但背後數你 你對人好,人地未必對你好 宜家都係你一樣咁,不過有見學校社工,叫做好少少,有次佢見我有少少抑鬱症狀,佢就好小心咁講,如果我再咁落去,要睇精神科
馬車
我老豆入過醫院精神科病房, 佢話入面d人成日無野做, 所以好似喪屍, 每日只有慢無目的咁行黎行去, 青山入面係咁都係咁?

根本冇野可以做 書又冇得睇 電視又冇得睇 覺又唔比你訓 你一係坐係度 一係冇目的行 所以有人黎探 食野果陣咪最開心囉

點解書同電視都冇得睇?

印象中個電視日頭剩係會開好少時間,好似夜晚先會有得開住睇下cctvb,日頭開通常係播碟要你運動

諗起個早操就正

我冇一次有跟住做

一二三四二二三四,雙手向前伸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞