[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#15

1001 回覆
21 Like 9 Dislike
我係女 自然捲 頭髮毛躁 髮量多 一到夏天頭髮就好乾好亂 有咩方法可以改善
同問 milbon藍鑽好冇用?
尋日去髮x買左枝

用完搽左成粒鐘好似好左少少少少....諗住玩一排睇下點

但去完salon整完一輪係咪都係keep得唔耐?
同埋通常都係after圖都係變番直先靚 好少見after 都係曲

我想又護膚又化妝啊巴打
剪會剪太多..我諗住再長番啲先剪
下次再搞會搵你幫我
樓主請問你個到有冇得做直療for男仔
個人認為spray 好過鹽水

左1 好用

佢唔係極硬果類 但夠hold 好洗 唔對頭髮造成大負擔
wax,會易控制d
唔係

直療只係一種藥水名稱。。。

一把頭髮做完既ph 值偏酸咁解

天生抗拒粗硬 我唔會用直療

因為佢唔係乾,係佢天生鬈引致呢種手感

我用shiseido去做,因為貪佢針對天生鬈夠力

而且自唔自然係手工技巧排位。。。方法黎既
排位都影埋出黎架啦
秘密黎架 如果佢有心理解
正常真係要靠chemical

或買個dyson 果個梳吹頭 air,awrp
dyson 或直

比個樣黎睇 藍鑽
啫係要負離子或者直療?
樓主你個度有冇得做直療係for 男仔 如果有想幫襯你
吹頭個陣風筒笠住罩黎吹 半濕落彈力素再吹乾

利申呢2 3年都呢個髮型
樓主會唔會覺得羊毛捲好難carry
sure
風罩乾

洗完頭毛巾,印乾dd 就落styling,product

髮質夠粗夠硬淨 想快d 乾 半乾落都可以
要睇個實際情況 同個漂底既情況
呢d 氣質既野,睇人睇衣著
用返正常既洗護就已經會好好
我係女 64分界 但每日都會有啲bb毛彈起 好似成個shell油站logo咁
呢個問題持續左好多年 但啲BB毛一直生唔長試過買空姐用開個種魔髮球㩒實佢, 都係彈返起有咩treatment或product可以解決呢個問題?唔該你 ;-;
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞