[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#15

1001 回覆
21 Like 9 Dislike
最左邊果個唔算好濕

wax,都得
中右 可以用gel,鬈濕濕地既curl cream 果類都可以
[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#14
https://lih.kg/rwJDJfX
#838 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

this?
想問下有冇啲咩gel同spray推介 好易係萬寧屈臣搵到嗰啲
兩邊頭髮好似十兄咁爆出嚟
有咩懶人髮型選擇?
如果係要青 就斜dd 同埋 上面可以長dd 既分界類
你係染過深色?

如果把頭髮無搞過咩奇怪野,問題不大

唔夠淺,個漂底
yes 非常感激
如果好易係果d 搵到既,推介唔落喎。。。
兩邊持續係短青既類就問題不大

剩低既係上面點處理同襯既啫
岩岩買左gatsby灰色gel同灰色spray
懶毒撚係咪唔建議留太長
冇染過深架 都漂得好淺 但就唔知點解出唔到灰
巴打想問下電髮d藥水係咪唔suppose掂到頭皮?
上次去電髮feel到d藥水"那"到頭皮

同埋想問下可以電到呢張圖個髮型嗎?定係set出黎架?
想問一下如果之前染髮 頭髮好焊又開叉 想髮質變番好 做olaplex/paimore/keratin 好?
咁岩要即刻用
Spray係咪買ppt
泥買邊隻好
頭髮多毛躁同天生曲,用lebel既順直洗頭水好唔好用🙏🏻會唔會有其他推薦
護髮素見你話silky repair ok
正常懶人都唔建議,除非好長
咁都好奇 正常無咩可能

只要個頭髮無染過深或自染過

漂兩次一定可以咁劑
電到,保留個髮尾位

不過主要係睇點排位
偏架仔類型

suppose 唔掂到。
平常我用搽既方式多

鬈d,又得
唔鬈d,都得

自由調節
做保養既 olaplex,係

paimore 常見大家講既 乜療勿療
其實係電直電鬈黎 唔係保養 只係夾完或整理過會整齊d 無咁曬

k
就大部分係包裹性既野多(類似過膠
頭髮會變直
post 內 有圖有介紹架,係,介紹gel 果度既部分

因為果度都咁岩有講到泥,你搵唔到我再補圖比你啦
佢 serum,順直果個,真係睇個人覺得好唔好

我有屋企人天生鬈用 係感覺無咁鬈 但有dd 笠

s repair 一定穩陣 同好
但就同天生鬈無咩特別效果
有種鬈既方法

係用彎鉗夾頭髮

令到好爆好鞋天生鬈手感既都會變返滑同順直

當然要睇排位同鬈度

鬈度就自行調節同配合

我呢個佢只係想變返普通男仔頭 唔想手感咁粗糙
唔洗鬈 又唔想好似負離子咁直咁肉酸

如果你想保持天生鬈,但又有而家既鬈紋

純粹想將粗糙感改變
但又保持到鬈 一定係呢個方法

不過外面唔多其他人做。

因為係近期同埋都講點排位

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞