[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#15

1001 回覆
21 Like 9 Dislike
哦,咁係會既

但你要隻色都夾個黑色底色

.做唔做底色先
咁有冇方法處理到?
唔夾出唔到街...

鬆既情況好似呢張圖咁

講緊之前整完負離子Or夾完頭可以咁順咁貼
沒所謂呀 做唔做都得
係個負離子炸左

定之前有做過d 好特別既treatment

會夾出煙 又會順直

類似巴西果類野咁
都唔知咩問題 就係話太乾所以出油太勁
但跟足哂又冇用 又叫我再買其他野

我試下先咁好驚好快地中海
咁要搵隻同黑夾得到 fateout 所以要睇埋做唔做底再決定

做左底色 佢都係會同黑色有對比架

咁同你原意有少落差
你果個好似無窮無盡既騙局咁

我想問你之前係咪用開超市野

類似headxxxxsolxxx 果d (唔識串所以打xx
好薄咩你個頭
冇做過呀
對上一次整負離子應該6個月前
呢幾個月先變成咁
係咪純粹效力過左?
哦 咁新生咁多上半part 係會咁

不過下半part 佢果d 都好散 咁就似你日常打理出問題

我以為你係新整再整完變成咁

咁緊係會咁

上半新生髮佔成個頭接近一半

而且入面都會變厚變鬈 d 底鬈 狼住左個面 浮返d 散

至於髮尾果part 就關日常打理事
男仔想韓國髮型應該點同髮型師講
有冇saloon推薦
係呀 我覺得似無底深潭 所以唔想再水魚落去

唔係呀 我都有去d 美髮用品鋪買d 弱酸洗頭水 但都係有頭皮屑

唔薄呀 都ok 多頭髮 但照頭皮個陣話 再唔搞d 頭髮就會越黎越幼 同埋d 油脂會塞住毛孔

本身想搞搞個頭皮屑 點知搞咁多野
男朋友攣毛底 想問有冇髮泥介紹係夠硬得嚟又keep到個種自然攣?
你直接比相佢睇 識搞就識搞

唔識搞其實點講都死
所以

信我

lazulite 綠色

用埋佢隻護髮素 用曬再話我聽點

佢仲有隻清潔頭皮(大枝裝 既
如果佢本身係鬈毛散底

你可以叫佢濕既時候落d

milbon prejume wax 5.然後用風罩烘乾

如果都係未如理想 其實就可能要靠電

用彎鉗,幫天生鬈做返鬈 唔散得黎又有個形
女 頭大臉大頭髮多又厚又硬微卷
有咩髮型髮色推薦
係咪三枝買哂 每日用
大個枝久唔久

或大個枝 同橙色護髮素,二簡一
巴打有冇ig?
當然可以

又咁講 就算好多電 染圖

都未必係了解你,而且做得到 做得好

其實手工野呢d 真係講夾唔夾

而且而家好多人 都真假難分,又未必真係佢整

如果你覺得佢品味 審美 手工又ok

既然有一定既信任程度不如比佢整

同埋你都可以講低有咩好介意或憂慮電完會點

eg. 好怕好厚樂大舊
simon_hairpyua

唔多用 係前排公司開張先有用

我都好懶更新 雖然我影落好多相
其實做paimore直療最後駛唔駛搽定型
尋日拉直完個髮型師無幫我搽定型
我見youtube人地拉直完會搽定型既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞