[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#15

1001 回覆
21 Like 9 Dislike
忍唔到其實剪剪黎留會好d

由其骨位d 厚重位

我都係中長髮
洗頭水係咩牌子?

本身髮質係?

kick,既位有無話係邊個位
值得既意思係。。?

正常產品岩用就買
正常你剪曬佢

佢唔係用d 咩好差既料 (要好差好差好差

先會有機會影響埋你之後都會有呢種情形

如果就咁剪曬佢

而d 頭髮係無chemical 過 正常佢同以前唔會差別好大

日常既洗護都佔髮質幾大既比重
個髮尾會靚d

但根位入面一樣要 直 唔直會好厚好漲同埋連個內彎都變得好唔靚
milbon,prejume wax 5

你濕水 揚兩揚時 有無鬈?

如果有 可能係吹有問題
洗頭水係Pantene最common果d 款
髮質幼同薄
Kick係kick 一放把梳落去頭果下就kick 順唔超過一秒
之後要勁用心慢慢分批分批咁解番出黎
之前我剪過一次頭 個髮型師都問我攪咩黎
同類型產品推唔推薦佢?定有更好選擇?
好貴喎呢隻 (利申用過)
唔值得買
冇 啲頭髮好直
我吹嘅時候係巢住啲頭髮咁吹
手感係咪有 d 膠膠地?

或者頭髮好難乾?

本身濕水少梳頭?

新生頭髮都會係咁?

Sorry 比較多問題

雖然上手摸會快d 不過我都會問
偏水溶性

我建議係吹個底吹得好
我唔常用root spray 推介唔到。。

因為我唔太喜好spray 果類

就算佢係打底我都唔鐘意噴

或styling,好直接對頭皮既我都麻麻

但我會建議靠吹頭既能力會比較好

tigi badhead
(D 打底 styling 唔錯 而且唔貴
有無好既用家推薦牌子

我唔常用
咁 電就有問題

同埋提提 平常每次洗頭都用護髮素
早排想電髮去間salon 係家姐朋友黎 佢幫我我檢查頭髮 打個結咁去check 發現我d頭髮無彈性 建議我唔好電 如果唔係既話好傷同好快就直曬 但我d頭髮好長 比較乾少少 係咪唔適合電頭髮 可以點做
本身頭髮係天生比較直?

把頭髮既歷史整過咩黎 之前

三年內
係啊 比較直 4 年前有漂過 但唔係全頭漂 只係highlight 跟住keep住只係染黑色 染黑色 同埋我染左好多次黑色都係甩到啡色 自己染過黑色 出面都有染過
想請問下邊到有得買
見佢官網得介紹
冇得買嘅
男仔有電髮如果想買隻dyson風筒其實有冇用
Pm左巴打
通常好直打結都會係咁。。

btw 直同幼底真係會快直d

只可以一係預鬈dd 同埋加熱前揚乾少少 但將個溫度教高dd

幼直 其實溫度要高dd
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞