[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#15

1001 回覆
21 Like 9 Dislike
有,我用緊Oribe隻打底 雖然係貴過zentryo(好似$238)少少
但貴得黎 好用
吹出力 夠鬆夠力 唔會kick頭髮
可以一戰
如果髮則偏硬同乾 想gel啲偏自然 唔會all back 有冇邊款髮泥同hair spray推介
想請教一下,頭髮比較薄同少,適合染highlights/ balayage/就咁染淨色好?
係啊 超級幼 所以係咪都係唔適合電髮?想問有咩電髮夾好用可以推介?
漂底染過好多次
自染過

直,幼底。
慢慢等剪曬佢係上策
髮品或上網
可以 但自己整恐防有d 危
過度係會斷 或者比現況咁差

搵返個stylist 搞返?
支持

實有用既

不過babyliss pro(法拉利都ok
有無購買link
我諗唔係styling 幫到你

要靠chemical 處理左把頭髮先

咩長度
天生鬈? 或粗硬乾?
呢件事無咩大抵觸

最大係 如果你會漂色或個尾會係淺

唔建議留個base 係黑

因為幼薄少 易見頭皮
頭皮淺色 如果近根位保留太多深色而個尾個大部分既比例都係淺色

就會比較奇怪
本身就要每日都用

如電前無用開
一電完出黎係會乾d

本身都要用架
skilliy repair

lebel
Hairbeauron
我本身仲諗住唔好咁易有布甸,想整個深至淺既漸變
請問天生攣 髮質粗硬同毛躁
有咩療程可以整到直d同順滑d?
Joyce 門市 有得買
中短長度 通常一個月就頂唔順要剪一次頭

天生少少鬈

同埋之前一直冇理啲頭髮 10幾年都冇用護髮素

今年先開始用 所以都粗硬乾

Chemical即係去做treatment?定係電下?
巴打我電完攣髮無變咗爆炸頭不過想知電完受損咗可以點做保養返啲頭髮? (Btw送上頭髮圖
係咪得含矽既產品先會令到有層膠咁包住咗個頭既表面?
聽個髮型師講想彈同有un性要有蛋白同b5?
我本身頭髮幼 原本用緊ats綠色洗頭水同唔知咩牌子既好light既髮膜當護髮素用既 (因為用得太厚會好易lup) 仲有支唔知乜鳩噴噴又係無牌子 3樣加埋當hoemcare 用晒想轉新一批homecare

麻煩晒巴打
哦。。。

都係既
呢排係唔係興番電錫紙燙?🤔🤔🤔
天生炸鬈 毛燥

想變返正常質感

而又唔會全直咁死

同埋你係男短?

電下果類

係一定要用護髮素

仲要係比較好既洗護牌子
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞