[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#15

1001 回覆
21 Like 9 Dislike
想問洗頭水開咗6-9個月 一直唔記得咗用嘅話仲用唔用得?
啞啡dd 綠
睇你要電到咩效果先知需要用到幾長

電完 要打理架其實都

橋住黎吹 .
雖然自然乾 鬈都可以靚

前題都要本身髮質唔錯

每種濕既效果同卷既方法都唔同

濕既形態靚時

就要睇你想要咩效果而決定

eg 你想好似水波紋類 就要風罩吹

如大波浪類 手橋(但要髮質較粗身先會好似獨立一束束咁

幼既感覺就無咁獨立一束束
lazulite

綠色
倒出黎

同你之前洗有無唔同

正常無咩問題既 如果存放地方正常乾爽或你唔係直接濕手要去 撩出黎既
我個頭皮都叫易出油(唔洗頭一日都已經笠)
但係因為漂過 所以好傷
有冇邊隻好嘅洗頭水同埋髮膜/護髮素推介?
唔該晒
唔該晒巴打 我聽日整完如果仆街過嚟搵你求救
髮型用品店 或上網
lazulite 綠色洗頭水

髮尾可以用 Paimore r3/其他日系牌子護髮素或treatment

dr junior

milbon
lebel
x treatment
唔好啦

執手尾

可能電得好靚呢

咁樣又何苦呢
如果我髮尾大概係lv7
我用pa7 9度染個根再用pa7 6度染埋個尾
會唔會兩節色 我驚髮根點擺都追唔到個尾
pa9搞個根又用唔哂支野好似好曬
Lv7 係歐洲lv 7?

目標色係 足 pa7?

唔建議用到九度

日系野係用色膏推

應該係pa9+7 各半 6度

個根
又可以解決你想用埋少9既情況,又怕剩係pa7會深

但一定唔會係九度雙氧

尾就正常 3度 怕有機會深得劑既話

一係加少少pa,9
一係岩岩搽完果兜加d 3%同埋 dd pa7

一係多d 奶
一係加dd,6

咁最好都係睇返現況
希望啦 執手尾咪當挑戰下難度
唔關事
有時破壞到盡頭係執唔到。。

唔係樣樣都執到
應該唔會電到爆炸頭好恐怖掛 本身髮質唔差又有每日homecare
咁我都係講下啫咁緊係希望無問題而你又ok 啦
我上年試過整上直下曲+染髮,攪到個頭比之前更乾更旱,有打算一野剪曬佢,但係就算剪曬都解決唔到一洗完頭就打kick打到仆街既情況,想問聲可以點攪?
明明以前洗完頭無甩咁多頭髮,依家甩得仲多過我老母
zentryo root lift hair spray 值唔值得買?
想問聲你覺得我仲染唔染頭髮好,定做焗油,定點?
如果做焗油有咩推薦去做,而且係解決毛燥、開叉,打kick問題,想去番之前未電果個髮質

利申:頭髮又幼又薄
女仔頭髮天生粗硬又旱
電個啲髪尾內捲梨花頭效果會唔會唔好
唔想再做負離子
男仔電完頭髮係咪每次出街都要gel先睇到啲攣琴日電完
今日洗完頭出街已經唔係好睇得出電過 本身啲頭髮係好幼如果要gel嘅話有冇咩產品推介 唔該巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞