[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#15

1001 回覆
21 Like 9 Dislike
無研究 無用過

但 咩價錢
有無洗頭水介紹🙏🏻
你而家既情況

同埋你想要咩類型 或有咩洗護上既問題
想要啲乾爽啲,頭髮易岀油同埋成日有頭瘡,thx🙏🏻
紫色轉綠色

(洗頭水

黃係護髮素
Thx
同埋如果用完綠都係覺得好多油

佢有個橙色控油 不過綠色好常見都夠

記得要落護髮素
男人髮量唔多同幼,係咪留長頭髮會唔會好怪?
想問洗頭水推介
我頭髮幼、薄,平時冇用開護髮素,所以都難gel 會「塔」,都ok多頭皮、一般油

見到有人話aveda,而巴打你有時講果3隻日本(lebel etc),但好多款唔識揀
3號圓頭圓面剪咩好,想易打理
一定幫到你而且你會鐘意

性價比高

護髮素可以跟埋佢隻黃色

我都有。

同埋我用緊
用護髮素係唔係唔可以掂到髮根
睇牌子

我之前介紹果d 都得

lazulite

lebel rootsupli
大家邊度買開髮型用品?有冇邊間平啲?
想買blumaan犀牛打底用,哩隻好唔好用?
如果我係for曲髮用鹽水代唔代替到?
想問下如果冇漂頭但有染啡,再用去黃洗頭水會唔會令個啡色甩色架?
因為我本身有highlight,買咗一大枝去黃,到依家都未用晒,但黎緊會去染啡唔再漂,唔想浪費諗住染完啡繼續用
如果電彎左個頭 炒左再電返直會唔會好傷?定索性剪返短再留長
利:巴
天生鬈,髮質好毛躁
一直做開Paimore電上直下曲,Shiseido染髮加B5
但唔洗好耐個髮尾已經開始毛燥返,hold唔到個型
每次出門都要好努力吹返個型出嚟
好想有一把靚曲髮 想問仲有冇方法
因為間間都會有部分既貨品係好貼近成本價
而且浮動 所以好難話一定平

不過我諗都係偏大果d 多,都市

巴打有冇用過呢隻?
呢排個頭又偏乾,成日出頭皮,又有啲頭痕,用邊隻色好?
食多啲蛋白質
想電個梨花頭,paimore 同 shiseido 邊個會好啲?本身用左泡泡有無影響效果?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞