[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#15

1001 回覆
21 Like 9 Dislike
要輕輕剪返齊少少再留

唔會留留下變齊。。
好 唔該你
心思思想買hairbeauon捲頭髮,你覺得買最平2D好定貴少少買3D好? (4D一定唔會考慮 太貴啦
睇成個形

但如果激彈既 其實你都係down,得一陣
生返都係偏漲

反而睇下目標留到幾長 就返個形

用削刀去左某d 位,可能仲好
3d,又靚又好用 又抵

利申,3D 4D 直鬈 26.5 32 都有

無論直鬈都會簡3D
個轉係右邊 但好大個下 右去左 成日比人誤會有兩個
一長就飛出泥
試個留長D 係會跌番
但每次剪短就好似後面長 起左隻角錦 一齊留長又成個小學雞
可以點搞
sor1999
我明 我真係明

電即可解決

電前濕時 電後濕時
近期拍片多 舊相黎

好處理好多
想剪短髮 今年女仔興咩短髮髮型同埋個頭本身好乾同毛燥 剪太短驚好易飛晒起身
有冇洗頭水推介係可以生髮 覺得啲頭髮薄左好多
唔係天生鬈底既?

束感 輕 柔
防脫

davines 或lazurite 綠色

有隻我個客介紹 我見佢用完都幾好

係d 育髮公司買

可以參考下
想問下電左髮係咪唔駛gel頭
我面型係上1下5(應該)
想電攣佢 因為我前面d陰係攣攣地
但我依家頭髮唔係好長 會唔會電完唔好睇
前一兩個月剷完青唔該巴打
最好gel,啦
因為電只係方便你打理,就算唔gel,時都會有個形

但gel 左就一定靚d

你前陰鬈鬈地既意思係,天生鬈 定,你有帶眼鏡?
頭先search 日本髮型嚟?都幾靚
天生少少鬈 + 髮質差 又乾 好橙
天生攣我都有帶眼鏡
架仔野 都係 束感 輕 柔。
天生鬈就可能都要自己夾夾先靚
咁你電既時侯 要用彎鉗去夾屈個鬈

唔係既話 直接用落藥水(cool perm 既方法可能會有d 散
如果想gel完all back 有沖完涼未抹乾個種感覺應該用咩product
因為我想整微微地攣 襯番d陰 等我唔駛日日夾頭髮
但我唔知依家頭髮長度整完會唔會唔好睇
同埋想問下搵巴打你染同電加埋幾錢到
唔知幫襯邊d髮型鋪好 怕整得唔好睇
Wet look /pomade 果類
如果wetlook,覺得太濕 wax 果類

電左類似呢隻 平時應用咩product 去gel 同打理?
milbon wax 5.或tigi 泡泡
隔一至兩星期好d..

本身如果個髮質(有自染或泡泡過

或長期唔用護髮素或深層清潔或標榜無矽既洗頭水

或都有可能係電既問題

因為會發生呢種情況主要都係呢幾樣

如果本身髮質都係爭d 而且有以上一點都係一樣

基本上從洗頭水開始都要轉

如果即時想解決dd 可以轉d 靚d 既洗護

dr junior
milbon,
lebel
X treatment
lazurite 既紫色
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞