[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#15

1001 回覆
21 Like 9 Dislike
明白唔該晒ching
Lazulite綠色冇護髮素
係唔係用任何無矽護髮素就ok?
護髮素係咪唔應該搽髮根?
男仔
額頭同埋一直以嚟都係冬菇頭
如果我想試吓呢type得唔得
佢同系列同牌子有 一隻係黃色

同系添架
果隻係落得根 不過唔洗刻意,搽下尾就可以
咩叫額頭同埋

實可以 冬菇都無問題 呢d 點會有問題順咁多個形
高額頭
我係女仔 我留長頭髮
之前手多剪咗後面啲頭髮
依家有十幾條頭髮豎起晒
仲要後面啲頭髮拱起/突起咗小小
可以點解決
Clinica Anti-Hairloss Shampoo and 同牌子Regrowth treatment
呢個牌子有冇人用過
留返長 都無咩計。。
入面夾隻髮夾 襟住佢

然後用面既頭髮壓返住
我無
你好。女仔,長直髮,本身略帶毛燥同粗糙(見圖例),做d咩療程可以令把髮柔順/貼服/亮麗d?

我會簡做直 (髮中 咁髮尾唔一定要純直曬

有d 類似 巴西treatment 或nano 或而家好似打曬立 效果既野

有隻靚d 既bbo 係好dd 既

但始終呢類對 日後整頭髮 可能會有影響 而有d 對人體吸入都唔太好,所以我唔鐘意

因為你本身都唔係話好鬈果d 所以做巴西果類問題不大
想問髮線高同前陰頭髮疏,搞到要留長頭頂果pat頭髮放落嚟,邊種髮型會比較適合我(男)?

利申:出街會夾攣頭髮+64分界

示意圖
Thx 巴打。咁你點睇負離子同直療?而家仲興唔興?
想問上8度既色 係咪要用9%既雙氧奶溝
同埋用其他牌子既雙氧奶溝shiseido髮膏會唔會好大問題
頭髮好塌,有咩方法可以蓬鬆啲?搞到個人望落好頹
其實而家d 負離子 佢用大牌子既藥水 正常都係自然

同埋自唔自然睇佢有無保留左邊d 位

而直療同傳統負 最大分別係 直療髮芯都依然係柱狀
而且 整完頭髮開頭會偏酸性所以滑手d
問題唔會太大
但最好唔好

唔會咁做,因為唔跟官方可能連隻色都唔同
咁要睇到實情先準確答到你

或鹽水styling
或者短d gel左佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞