[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#15

1001 回覆
21 Like 9 Dislike
去黃lakme
q 8

或其他大牌既洗護色洗護產品
我上網見人一洗就好似染髮咁,會唔會令我原來嘅顏色都變埋
染後幾時先開始用會好d?
唔該ching
亂入下 去黃洗頭水倒出嚟係紫色 但其實唔會上到紫色 髮色會ashy啲 洗走啲mk金

見人地染髮咁係補色嘅product嚟

好似係除非唔係
咁就咁用低鹼既洗頭水

低鹼或colour save(影響最少

去黃

上色洗頭水。
排名有分先後 對頭髮隻色既影響響
一開始就用
sorry miss,左

有人會用 巴西treatment 果類解決

但我唔建議同唔鐘意

怕太直 係做直既時侯,頂位唔好做咁貼

或者用夾鬆根既方法 不過都係建議唔好做咁貼
就ok 同埋靠自己吹吹

本身隻散 係天生鬈 定只係天生有dd 散?

有d 天生dd 散靠搽野 同吹都可以解決到
正確

見人地染咁係補色既product

唔明
點睇泡泡染髮
有冇風筒推薦
非常差

我寧願我教你開色 然後去髮品鋪買黎自己搽

雖然都有機會一達達 你自搽

但起碼質料好d
咩筆直

parlux

babyliss 紅色法拉利果款
two block 同under cut有無分別
1K內
有冇邊個吹頭冇咁毛燥
或者點吹D頭髮直D 因為前陰好易到眼眉就彎
多謝巴打解答
想整到下面段片咁既效果 但自己跟住佢整過兩次一次幾成功 一次keep到兩日就還原
https://youtu.be/GJyfiensvA8
我本身d陰一長過眉就向右繞起 主要想解決想個問題 好7
想問下落直髮膏應該濕定乾落好?
要keep住梳20分鐘?
需要落埋2號藥劑嗎?
同埋有冇平靚正既直髮膏介紹返?
Thanks
想問下d頭髮好毛躁 可以做咩護理?
想學
想問吓男仔留長頭髮 過渡期應該點剪or修吓啲頭髮
不如你比我睇兩張相 再講下個分別比你聽

我會覺得個分別係
.two block,唔會剷(短既長度唔會你剷既長度
under 會剷

原理上我覺得係差唔多

但我會覺得相會直接比客人講專業用詞 黎得簡單同直接
咁parlux

用風咀或 排骨梳
岩岩有睇曬ken さん

呢d 揮發性強同需要專業判斷既

濕落

唔需要keep 住 梳

我真係唔建議自己處理

第一次可能無咩問題 愈開頭重複做
個尾會頂唔住 因為要分開 強弱

要落part 2
天生鬈定因受損而散
thanks巴打 有冇平靚正既直髮膏可以介紹返?
天生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞