[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#15

1001 回覆
21 Like 9 Dislike
shiseido

但唔好成日用

同埋 你熱風吹完,可以用凍風用同樣方法吹一次

個形會keep,得耐d

root,perm,時間短 大概得個零月多d
本身頭髮應該係粗硬同天生曲
之前又電又染
想請教下應該做咩焗油會好d
頭髮唔係好kick 但冇乜光澤
見到好似京喚羽同b5都唔錯咁 (b5新同舊版係咪好大分別?)

因為電左曲髮 焗完油個曲髮會唔會冇咁曲?

Sorry 好多問題
有d 細既 彎夾

不過就可能難搵d

想問最好留到幾長先電髮
新b5有個方法效果會更佳

電完鬈 唔會 如果b 5
睇效果 比效果再長dd 佳
感謝巴打順便幫手推post
唔係,睇左
有chemical 幫忙問題不大
感謝巴打
留咗平陰好多年,想轉下斜陰,通常斜邊邊好啲?同埋過渡期可以點?gel gel佢?定係用夾仔?想問有冇咩建議
今個月9號做完直療
依家染髮有冇問題?(純染黑)會唔會變翻唔直?
如果可以的話係咪都應該比髮型師搞?不過如果自己染既話有冇話咩牌子係最好?
唔該哂你

本身頭髮比較多 會好厚
幾個髮型師都淨係幫我偷薄 搞到變咗水母頭
想問頭髮厚應該點剪 係咪應該叫髮型師唔好剪薄?
電陰

夾仔都ok 要睇流向

https://fb.watch/4v5XUhla2P/
n 油 係髮品店,不過而家都缺貨

有隻仲靚過佢(因為無咁笠

而且個香味係高級香味 jo malone 果d feel

milbon 髮尾油專用搽陰 但係成頭都搽得而且唔笠但又有濕感 但唔勁濕 好岩香港

防熱就

ats 抗熱 lebel 水份 /all in one treatment

濕髮是用吹乾再夾
然後用油

我自己就麻麻濕髮用油

雖然我用果d 全部都可以咁用 而且久唔久 都會咁做

但客人自用我就唔建議用呢個方法
唔會

純黑 就黑人頭 不過而家都興d,黑茶色果類

髮型師搞就可能會有少少唔同

重點係 佢要有或識

歐系牌子琴深會好過日本
女 有染髮 想改善髮質
邊隻焗油最岩?

現時髮尾毛燥 乾燥
本身係粗硬髮絲
請問可以有咩唔同?
咁你會建議岀去染定自己
咁係佢地唔識點偷同埋個layer

而且你咁講 你個後枕骨都應該幾大

多於treatment 如手感好硬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞