[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#15

1001 回覆
21 Like 9 Dislike
先從洗頭水解決

lazulite 綠色 或橙色(控油
再之前有無自染過 或做過深色?

天生啡底應該好好上色架喎
之前同個髮型師講染深啡 點知出到黎比較淺(頭頂仲要再淺d)
之後隔左一個星期我去重染 就變左勁黑
佢get唔到你要咩

應該係咁講

因為唔知佢用咩琴返深

而且你上色淺如有明顯 個淺左d 再琴落去

好大機會之後做 琴深過既地方同 你淺左再被琴深既部分會唔同色

淺琴左深果部分有機會甩甩地變淺dd

日後再上色就會變左有三節頭髮
極大機會變成一達達
想問下男人髮質本身好軟 但係想蓬鬆啲同埋有層次啲 會推薦剪咩頭 或者燙髮?
電左已經會解決左你呢個問題

所以咩長度黎講就睇咩襯你或者想要咩效果
如果要易打理 最好電dd
唔係就要靠gel

如粗硬直彈 就一定要

網上買 shampoo .com都算ok

要睇咩牌子 不過我覺得佢都算齊 平就唔清楚

因為有d 產品佢地賣到好貼來貨 但有d 有會比來貨高好多
D頭髮年半幾前染過copper色後 無論染過好多次啡/綠色 都好快甩色變返做紅髮 一有光照落去就勁明顯唔鍾意D頭髮睇落紅色
請問仲有方法可以改善 去salon染話染綠色可以對沖 但染過5次以上綠色都好快甩色 係唔係應該染深啡先無咁易甩色
日日洗頭過多幾日就變淺色 我次次都係咁
男士電髮頻率應該隔幾耐先理想?
好怕會禿頭,電髮會唔會有呢個問題

可以保養頭髮
請問樓主有冇髮根蓬鬆噴霧可以推介一下?
個頭好塌所以想試下
樓主請問如果買左shiseido primience 染髮,本身想染白髮(唔算太多),但買咗粉紅色盒,上唔上到色架?唔該曬
想問如果自己染 雙氧奶同髮膏比例應該幾多?
如果你本身都係粗硬或黑底

你好憎頭髮帶紅既啡或紅底

用帶有綠既啡去做 甩出黎會無咁紅

深啡佢fate out 都會帶dd 紅

如果你之前上既紅好紅既話
一年 3~4次

而且盡量藥水唔好掂到頭皮

我用搽既方式多 藥水
咩lv 高過九 就會透透地

不過都要睇你幾白

銀盒係蓋白
1:1或盒面有寫

如係推淺 常見係1:1.5/1:2
樓主整頭貴唔貴?想搵你電加染
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞