[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#15

1001 回覆
21 Like 9 Dislike
求教
髮質粗硬,天生攣,又比較多
一直都係靠負離子,如果唔係會俾人話似海格

想換髮型,但咁嘅情況乜都唔敢試,唔知巴打有無建議
或者有無日常可以做嘅嘢,可以改善下個髮質

紫b,5係舊版 同埋效果好一般

不過佢都收800,都算貴 如舊b5
黎幫巴打推po

之前幫襯巴打好地地近期轉左其他地方整又7又貴我錯了我好快返黎搵你
求教
第一次漂髮,漂咗銀灰,但係一星期左右已經金金地想問下巴打點睇依幾隻產品,或者會唔會有其他更加好嘅牌子推薦
洗頭水

lazulite 既 洗護

綠色洗

黃色護

lebel lycomit, 洗

lebel rooysupli 護
做咩咁曳

唔緊要啦 幫你執返 講我聽,到時
lakme

黑人頭果d 都ok
男 前面啲陰都算多同密 但一長過眼眉少少就會成日都變到一忽忽咁 會露少少額出嚟 好似好塌咁 有冇咩產品可以改善下?唔該哂
無 要睇cutting

但我諗,你額頭對上,果個前額上dd既骨位

應該幾凸,或 頭頂果個骨好高
男士電左少少curve 同volume, 用咩產品gel頭好?
我本身想染呢隻色
然後今日去咗染髮佢應該幫我上咗pa8(本身黑髮無電染幼髮質)
我覺得都好睇但未到我想要呢個霧感嘅啡灰
然後見到你講呢隻色要漂或者推淺先上到
我想過多一兩個月試吓自己買料返屋企染
追post見到你有推薦過啲霧感啡或者亞麻色用pa9+insigna極速藍 or pa9溝藍 or AG/G系
我想問如果我想要呢隻色嘅話邊個combination比較好
同埋想問我可唔可以自己係屋企先推淺 有冇咩product推介
感激感激
你想接近咩效果

wax

或curl cream果d,都可以

乾 實淨

架仔feel 唔太濕 dd 濕

自己買野染咁勇感? 搽唔勻好麻煩。。。。

而家既color 要溝色先靚 邊度仲會有直上。。。

pa 溝 ins

推淺就ybe13 或者 pm13 高雙氧 1.5

但其實霧感我覺得有ddddddddd 一的紅 會靚d

不過好多時我都睇個底幾黃先決定
乾 同自然
tigi 泡泡
萬分感激唔知佢有冇溝因為我純粹指住pa8話想染呢隻 學生無咁多錢成日出去染所以想自己試試
哦,咁佢應該無,有溝應該會啞d,霧d
見到ig有啲Pairmore梨花頭嘅package

一個就連milbon3.1 treatment
一個就連染髮, 你會建議個pacakge跟邊樣好

利申: 頭髮粗又厚又毛躁又少鬈又少布甸頭
正常緊係跟treatment

btw paimore 電天生鬈粗厚硬麻麻地

不過就慎選ig 店,最好都係身邊朋友有人整頭靚或搵d,有心機既stylist 搞

厚粗偷薄剪既方法都會有唔同
男留緊長髮
我由光頭開始留
兩邊頭髮好似長得快過頭頂
其實使唔使修下?

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞