[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#15

1001 回覆
21 Like 9 Dislike

男果個係片cap,出黎。
不過佢無漂 係好似近黑果d 灰

佢用退淺做 如果你再想明顯多dddddd

因為佢想唔明顯 陽光下有野睇果樣

但如果你想比佢再覺多dd,既深灰

就用漂會比較好
kk 都要兩千既話 果間你真係唔洗去

唔係bbo 2.0果類都唔會收得到呢個價
或者新興nano

其實都係 包裹性(你可以形容做將頭髮過膠咁

咁當然層膠日後再對做chemical 會有咩問題 就真係唔知 所以一般做完呢類型都唔建議再搞太多野

如果唔係漂得好盡或好衰 其實漂過既係電到

係怕個駁口位對於天生鬈黎講會爭少少

即係有漂與無漂 所以視乎而家有漂既長度再決定點整

所以天生鬈要成頭漂之前 一定會講得好清楚

如果堅持玩色我都會多建議highlight 或 玩剩係係果尾果類既漂色

(方便佢後悔同容易d 搞 日後
你地覺得一個好既髮型師 需唔需要首先自己有1個好既髮型 髮型師自己有無注意呢點其實
我覺得要
我覺得會係成個造型配搭

唔單係髮型,不過我就偏向唔好咁大眾類既

我會鐘意自己中長 雖然有d 熱而家

同埋因為我本身會著闊褲 我覺得 中長有型d
想問下剪咗man bun之後駛唔駛長期紮住
唔紮放晒d頭髮落嚟會唔會好怪
我同圖中既情況差唔多 不過天生鬈 吹左直番d
之前甩既頭髮由髮尾到髮根都係S型 仲要有d位粗壯d有d位幼d
有無咩洗頭產品 同護髮產品推薦 感謝
唔會,好多球星都係

伊巴 卡雲尼

不過要睇襯唔襯你
天生鬈黎講咁就正常既。。。

lebel serum

大約係咁串

不過佢係真係for,天生鬈 但有人會話有dd 笠

如天生鬈都只係keep 住做chemical,或用返天生鬈電到好鬈。。。。

單靠洗護 效用唔大
想問下天生攣 髮量多 頭髮都旱既
可以點搞🥺 但好想一次過電曲
謝謝你 等我試下
我之前電直過 頭髮幼 好快又無左個效果 所以放棄電髮
本身無自染過 亦無搞其他野既?

chemical

最常見既係怕 呢類型電完好厚

cutting 同卷既排位就一就 就無問題
好快無既意思係

幼頭髮電完好快直?
之前做左次髮型師推介既treatment
佢話唔係b5唔係巴西
做既過程搽左好多轉野,最後係用個類似直髮夾既野(唔知係咪其實真係直髮夾)拉直啲頭髮,佢話係將啲營養bum比啲頭髮到
做完之後又真係好順好滑好靚咁
想問其實呢個係咩treatment想知好耐
導入鉗姐
好快無左順直貼服既效果
平時係圖中咁既樣 無電無染
有無煙先

有無bibi 聲

而家有好多輕量巴西野(類似nano 不過佢都標唔係巴西類既)

除非你本身頭髮都唔差

正常保養品 係唔會有 哇 一聲既感覺

好似護膚咁 就算做大野 做機 都唔會一次得

除非化妝咁
咁又唔係既 有d 都好睇

或者多數因為想方便 清爽

香港真係熱

不過香港就好多髮型師都多數剷

我鐘意剪 同埋我個人都麻麻地剷

但真係好熱 熱 熱
我諗 係做得唔係太好啫

正常唔會架,如果直既幼頭髮

同埋有個問題 如果係用paimore 做

做呢類髮質 效果一般
咁係咪一般修護無咩用 電髮先有幫助?

想講 好感動你逐一回覆我 我幫襯過既髮型師都無咩解決方法比到我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞