[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#15

1001 回覆
21 Like 9 Dislike
頭髮少加軟,而且額高,係咪冇得救?
梨花要逗住吹

橋 果d 其實唔係好算梨花

你濕水睇下個尾尾係咪有好似 J字咁 定 C字咁

如果係C字果種 客人返去係難吹dd

J就好吹d 但J 就手工多d..

你會見濕佢都好有力咁
都可以問返師傅點吹既

正常我自己都會教個客人點吹
要chemical 電起佢

要睇下可以點執
電會唔會傷頭甩得仲快?
正常用搽既 會好dd 既 唔用落藥水

chemical 係會有影響架

不過如果你有外觀既需求 而剪又真係做唔到
唯有呢個方向

再者,如果你好擔心既話 反而要洗護上留意得更多
而剪方面,應該剪咩髮型?
老實講 得睇住黎執
想問做咗highlight 有無咩護髮素比較好用?定係用返milbon 就可以
同埋如果想自己做treatment嘅話係咪買milbon個3step都得?定係淨係做step4都夠做
講漏咗 係想做返滑
除咗milbon 呢款 有無其他款都推薦thanks
多謝你答我
我依家頭髮濕左係直哂
之前有幾日係微微S形咁(佢話係變形梨花頭)
佢有教我捲住吹

我想問其實電完頭髮正常係last幾耐到?
想知係佢電得唔好/我keep得唔好/我d頭髮唔岩電
兩個星期打回原形好傷心
洗護得啦

唔洗成套買黎用

lebel
milbon
dr jubior
paimore 都可
Dr junior係香港有啲難買
Milbon嘅話邊個系列好?
洗完頭 沒乾dd 揸一揸個尾
.如果都係直

電得唔好

無自染或泡泡過既底下,正常髮質,正常洗護使用底下 就算內彎 半年以上都無問題
佢有隻新出既 corrna 都幾好用 幾好洗

用過
電dd 係會有幫助
多謝你答我
無染過無電過

不次唔敢去依間了
新手留名
ching,小弟依家留緊長頭髮,整體長度去到耳仔對落,再加電咗少少,有時唔想紮起想有少少造型,想問其實係咪應該用mousse,有冇邊款推介,感謝
係咪呢隻?
請教 一直都係自染 想電曲髮型師話傷曬唔可以
叫我以後要染就去返髮型屋染 等自染過既頭髮走曬先可以再電曲
想知自染同出面染真係有差咁多?
唔該晒
Mousse

Wax都可以

mousse

tigi (不過就會挺身d 緊d

milbon(無咁挺身
yes
請問護髮素係咪真係唔好搽到髮根
因為一搽落頭就好不自覺會係到捽
Thank you
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞