[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#15

1001 回覆
21 Like 9 Dislike
要 如果係咁,最好係近前面既底位

做左一執先 然後 一齊睇睇 夠唔夠淺

你應該係本身算黑或粗身 或者之前染過深?

因為呢類係天生 並唔係因為受損而造成

所以treatment 作用唔大

係要做直 咁如果怕死直 就個尾電少少

如果無自己做過泡泡,所有問題都小問題
係呀 天生粗糙 係shiseido,會好d

paimore 對d 粗生粗硬 麻麻

因為佢太弱 而且開唔到咁多層 對粗硬髮質

變相 好似成日會回復返之前咁

然後下一間又幫你做paimore 然後又係軟化唔夠深入

然後又會比較散
漂完頭除左唔好洗咁多頭之外仲有冇咩方法可以keep個色耐啲?

想問呢個髮型係唔係有電過?
頭髮又幼又軟
係咪電曲左都keep得唔耐
電過兩三次 幾日後直返哂
好想曲髮
你意思係成set 買返去用?

如果成set 都ok,既 個價錢

不過佢都舊

佢有隻新款叫 corrna
染深d 等佢fate out

或用低鹼洗 (上色或護色既有時都會影響到隻色

其實低鹼都ok
有啲雄禿,但已經生番啲,想問除咗生髪水之外,有冇其他野可以令個效果快啲(例好洗頭水、護髪素、養髮液之類)
每朝都會用直髮夾夾pat陰
再用定型噴霧噴幾下
但係過1-2個鐘就會望落好油
有冇咩方法可以keep耐啲個弧度 但係又唔會咁油
幾錢? 可以keep幾耐?
買左Carepro treatment鉗, 想問下用法係點?例如每撮頭髮鉗一次定幾次?一星期用幾多次treatment加鉗好?髮膜得唔得? treatment同髮膜有冇推介?謝謝🙏
咁預鬈d .
同埋你係咪無用護髮素

平時唔介意鬈d 既 有d 小方法會令幼頭髮挺身同鬈dd
生返就keep,住,生快d 既野 到時怕唔怕又影響岩岩生返果d

咁緊係不變應萬變 等等佢生返長好過

btw 有d 甩完生返會生定左個長度未必會再長
有 陣間影你睇
睇係咩原因做

假設 漂底甩色 再上 (酸性 或填補返d 色

其實一兩日都無咩問題

如果重新做過隻色 咁當然隔一星期好d
呢個係咩電法?
有用呀 日日都有用
鬈d會唔會睇落好老
有無圖睇下鬈d係點
巴打你用hairbeauron捲頭髮前會唔會用抗熱膏?我見有人話用呢支嘅話唔洗,搽咗反而破壞咗佢獨有技術嘅鎖水
捲完後你又會唔會搽野?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞