[Switch/WiiU][Zelda] 薩爾達傳說:荒野之息 討論區 (8)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
荒島除衫果度有隻巨人,身上有個鐵球,其實有冇得唔殺佢就拎個鐵球?

因為唔多夠箭射佢眼

隔離有高位可以屈炸彈屈死佢

咁麻煩
係高處飛落佢個肚到 撘走鐵球就ok

三下駱駝技可秒

去忍者村買套衫你飛落去拎完個鐵波落埋地佢都唔會醒
我都係咁樣周圍搵巨人拎皇家單手劍
BTW想問下開哂SHRINE之後升耐力係咪我最多3個圈?
搵種子搵到想死 900粒爬上爬落

証明你未去過個島

我死左一次之後 食曬food先入去
不過冇留意用唔用到神獸技

我企唔穩係佢個肚到
呢舊野係咪唔可以炸爆佢?要點樣先可以ko佢

如果一開波時只能躲避

如果一開波時只能躲避

跑吧少年

佢只會射激光
搵方法破壞佢個掃描器
會就會攻擊唔到你(暫時)

佢只會射激光
搵方法破壞佢個掃描器

你有盾的話呢隻可以盾反一下收佢皮
一係就走啦,遲早都要練盾反,之後先返黎虐佢
新玩冇耐 解完一開始拎技果D任之後有咩做好

隔離有高位可以屈炸彈屈死佢

咁麻煩
係高處飛落佢個肚到 撘走鐵球就ok

三下駱駝技可秒

去忍者村買套衫你飛落去拎完個鐵波落埋地佢都唔會醒
我都係咁樣周圍搵巨人拎皇家單手劍
BTW想問下開哂SHRINE之後升耐力係咪我最多3個圈?
搵種子搵到想死 900粒爬上爬落

証明你未去過個島

我死左一次之後 食曬food先入去
不過冇留意用唔用到神獸技

我企唔穩係佢個肚到

我打果陣一隻神獸都未解
屈炸彈麻煩但穩贏
耐力最多三圈

做咩都得

做咩都得

真係做咩都得
佢有2條主線既,係咪是但搵啲野做下囉

佢只會射激光
搵方法破壞佢個掃描器

有盾可以練盾反 其實可以射箭射佢個頭令佢暫時失去DETECT能力
夾硬打都唔係打唔贏,你喱牆唔好俾佢搵到 係牆後面拉定箭一走出去就射眼 之後斬幾刀再喱埋 LOOP到佢死

佢只會射激光
搵方法破壞佢個掃描器

有盾可以練盾反 其實可以射箭射佢個頭令佢暫時失去DETECT能力
夾硬打都唔係打唔贏,你喱牆唔好俾佢搵到 係牆後面拉定箭一走出去就射眼 之後斬幾刀再喱埋 LOOP到佢死

其實新手打完佢都無乜好處

會得到一堆你完全無用既野
同埋失去一堆你辛苦儲既武器
做緊4個試煉之祠, 一去到雪地好易死,點搞先岩?

雪地會凍架嘛師傅
你凍會點做呀咁

我會著多件衫
又或者食熱野

雪地會凍架嘛師傅
你凍會點做呀咁

我會著多件衫
又或者食熱野

我都知啊,我宜家深係做左炸彈同磁石,係咪要經雪地?
邊到有衫買?上網睇完都唔知邊頭-.-

雪地會凍架嘛師傅
你凍會點做呀咁

我會著多件衫
又或者食熱野

自己搵會比較有意思
搵到亦會有比較有成功感
有無留意到入雪地個區域前有d紅色植物?
唔試下食?就算唔用正路方法
一路扣血硬食蘋果都可行
睇你自己去唔去試
無話正常方法一定要死跟

雪地會凍架嘛師傅
你凍會點做呀咁

我會著多件衫
又或者食熱野

自己搵會比較有意思
搵到亦會有比較有成功感
一路扣血硬食蘋果都可行
睇你自己去唔去試
無話正常方法一定要死跟

我個陣時係揸住火把走上去

雪地會凍架嘛師傅
你凍會點做呀咁

我會著多件衫
又或者食熱野

唔好搵攻略網啦
睇攻略玩 zelda 不如睇 YouTube 流程當玩左黎數

真係好似上面巴打咁講
自己搵出黎既答案有成功感好多

雪地會凍架嘛師傅
你凍會點做呀咁

我會著多件衫
又或者食熱野

自己搵會比較有意思
搵到亦會有比較有成功感
一路扣血硬食蘋果都可行
睇你自己去唔去試
無話正常方法一定要死跟

THX C兄, 宜家搵下野先!

佢只會射激光
搵方法破壞佢個掃描器

其實新手打完佢都無乜好處

會得到一堆你完全無用既野
同埋失去一堆你辛苦儲既武器

試下打一隻 之後就唔打 其實都幾有樂趣
我宜家玩到中期啲有屬既武器 有啲唔知邊到先有得執既都唔捨得用 開到15格都唔夠用

雪地會凍架嘛師傅
你凍會點做呀咁

我會著多件衫
又或者食熱野

自己搵會比較有意思
搵到亦會有比較有成功感
一路扣血硬食蘋果都可行
睇你自己去唔去試
無話正常方法一定要死跟

我有朋友用我部機開新ac玩
諗住掉佢上雪山睇佢凍死

點知俾佢捱到上山頂拎野

雪地會凍架嘛師傅
你凍會點做呀咁

我會著多件衫
又或者食熱野

自己搵會比較有意思
搵到亦會有比較有成功感
一路扣血硬食蘋果都可行
睇你自己去唔去試
無話正常方法一定要死跟

諗住掉佢上雪山睇佢凍死

點知俾佢捱到上山頂拎野

有咩野拎

雪地會凍架嘛師傅
你凍會點做呀咁

我會著多件衫
又或者食熱野

自己搵會比較有意思
搵到亦會有比較有成功感
一路扣血硬食蘋果都可行
睇你自己去唔去試
無話正常方法一定要死跟

THX C兄, 宜家搵下野先!

個背包無限大(好似係)見嘢就執啦,執完睇下有咩用,唔明就GOOGLE下,有啲可以就咁煮,有啲就要配其他嘢一齊煮
第一次煮 煮一舊先睇下加乜 加得少就拎多幾舊一次過煮
慢慢摸下好快上手 呢隻GAME自由度大 但係唔算難玩
好多嘢都同日常生活有關

雪地會凍架嘛師傅
你凍會點做呀咁

我會著多件衫
又或者食熱野

自己搵會比較有意思
搵到亦會有比較有成功感
一路扣血硬食蘋果都可行
睇你自己去唔去試
無話正常方法一定要死跟

諗住掉佢上雪山睇佢凍死

點知俾佢捱到上山頂拎野

有咩野拎

你覺得我會話俾你知咩 ?
想知道就自己上山啦少年

雪地會凍架嘛師傅
你凍會點做呀咁

我會著多件衫
又或者食熱野

自己搵會比較有意思
搵到亦會有比較有成功感
一路扣血硬食蘋果都可行
睇你自己去唔去試
無話正常方法一定要死跟

咁撚遠
好似唔會落雨?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞