[Switch/WiiU][Zelda] 薩爾達傳說:荒野之息 討論區 (8)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
主線做到第二條村我見到有屋買,我玩左3個鐘打怪煮飯仔再變賣
由0蚊開始買屋
我覺得自己好似玩緊巨商

邊條村有屋買
要幾多錢

故事會經過

話說你玩到邊到
最好自己發掘下啦

我岩岩玩左3日
依家解main quest解到開完相機
無咩點解side quest
seed都係得個10粒左右
錢得300幾

得三百幾仔點買屋...
300,000
係zora 上去火山,係咁燒著,一定要捉鹽蛇整消防藥先過到?

我都避左唔上住 太少防曬
隻爬蟲睇落都唔夠打

我自己就係整藥入既 因為我事先捉夠d四腳爬爬 所以我飛入去 直接解任攞到一件防燒甲 再入城買齊一set
早期應該點賺錢?
連忍者裝都唔夠錢買
早期應該點賺錢?
連忍者裝都唔夠錢買

賣料理, 賣怪物材料, 賣礦
係zora 上去火山,係咁燒著,一定要捉鹽蛇整消防藥先過到?

隻爬蟲睇落都唔夠打

我自己就係整藥入既 因為我事先捉夠d四腳爬爬 所以我飛入去 直接解任攞到一件防燒甲 再入城買齊一set

入去前既某個地方有人會賣防火藥
返咗去新手村發現有個阿婆唔俾人搞佢啲樹,最後趁佢行開咗之後斬曬個廢老啲樹

返咗去新手村發現有個阿婆唔俾人搞佢啲樹,最後趁佢行開咗之後斬曬個廢老啲樹

佢番到黎會崩潰

隻爬蟲睇落都唔夠打

我飲左一支藥就跑左入城 去到後半無左藥效即刻食野補心再不斷load save搵最快方法入城買衫
btw 條友仲好窩心咁提我快啲換裝

隻爬蟲睇落都唔夠打

我飲左一支藥就跑左入城 去到後半無左藥效即刻食野補心再不斷load save搵最快方法入城買衫

龍角加四腳爬爬會出三十分鐘藥
溫馨提示: d 好明顯既提示/劇透請轉色轉細字好似咁
等其他人唔好損失左d 樂趣

佢番到黎會崩潰

正仆街
我都有咁做

呢類石板點移走
磁力唔得
炸又唔郁

氣球

佢番到黎會崩潰

正仆街
我都有咁做

有間廟,前面有個女仔又係唔俾人搞d花

呢類石板點移走
磁力唔得
炸又唔郁

氣球

forzen咗佢再用weapon打

呢類石板點移走
磁力唔得
炸又唔郁

氣球

forzen咗佢再用weapon打

咩都試下先

永遠無人睇
算了,我放棄

永遠無人睇
算了,我放棄

都出左兩個月啦有咩所謂

隻爬蟲睇落都唔夠打

龍角加四腳爬爬會出三十分鐘藥

乜野係龍角?

永遠無人睇
算了,我放棄

都出左兩個月啦有咩所謂

有d人岩岩先開始玩

永遠無人睇
算了,我放棄

都出左兩個月啦有咩所謂

有d人岩岩先開始玩

玩左3日新手
鳩行中

呢類石板點移走
磁力唔得
炸又唔郁

唔係e2樣

四招入面唔係呢兩招 咁...

打棒球

或者玩氣球
入唔到沙城 兜左成個圈都唔見個商人
入唔到沙城 兜左成個圈都唔見個商人

望真d佢講咩

呢類石板點移走
磁力唔得
炸又唔郁

唔係e2樣

四招入面唔係呢兩招 咁...

打棒球

或者玩氣球

氣球其實點玩

是咪old news?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞