[Switch/WiiU][Zelda] 薩爾達傳說:荒野之息 討論區 (8)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
玩左兩日 唔計mod我覺得已經超越左上古5

仲有兩隻DLC

btw頭先終於打哂120神殿,係時候玩farming,升爆裝甲後先去城堡
屌佢老味岩岩行行下見到個路人同佢傾計
佢問我john唔john yoga club, 之後突然變左做隻怪同我pk
嚇撚死

好笑喎

我試過比路人sell香蕉
心諗偷都有得偷啦就話不了
點知佢變身斬鳩我
佢問我john唔john yoga club, 之後突然變左做隻怪同我pk
嚇撚死

好笑喎

點知佢變身斬鳩我

果個集團個boss好鬼抵死,劇情到你就明
岩岩係打單眼巨骨個森林見到一隻夜光好像免仔咁既野
有無人知咩黎

某個npc會同你講

新手新玩3日
打唔嬴隻骨俾佢SM

大骨打黎無so
原來有seed係要玩幾棵蘋果樹的蘋果數量相同先解到,玩咁耐都唔知有咁解法
頭先係個塔頂見到湖上面有條龍飛過
我唔知死飛左過去龍背電死左 個條咩黎
頭先係個塔頂見到湖上面有條龍飛過
我唔知死飛左過去龍背電死左 個條咩黎

我條巨龍
今日去啲shrine拎到冰火劍
終於齊家斯可以有錢剩下

仲會唔會有其他屋?武器擺三把真係勁少...
依家出發搵傳說之劍 收到npc風去左佢話藏有傳說劍既森林

祝你一路順風

其他人記住唔好劇透

買屋係嗚要30萬rupes? 邊度黎咁多錢?

返工 月儲2000 一年12000 儲三年再問銀行借9成
原來有seed係要玩幾棵蘋果樹的蘋果數量相同先解到,玩咁耐都唔知有咁解法

有啲花我近排先知...之前飛哂
嚇撚死

好笑喎

點知佢變身斬鳩我

所以我野外見路人唔傾計 當返左大陸
岩岩去到漆黑搵shrine既地方 幾過癮
個鎖鑰波個位收得好狗
去淘寶買番堆amiibo有隻狼再慢慢玩

召過
唔覺有咩用
咬怪又唔痛
最多幫手打獵
定有其他用途我唔知

個d有隻風車仔既係點解?

個d有隻風車仔既係點解?

行埋去先 再留意下附近
係大妖精之泉浸死左
係大妖精之泉浸死左

件裝應該升到4級

召過
唔覺有咩用
咬怪又唔痛
最多幫手打獵
定有其他用途我唔知

隻狼仲要同黃昏公主有連動先有20心
主線做到第二條村我見到有屋買,我玩左3個鐘打怪煮飯仔再變賣
由0蚊開始買屋
我覺得自己好似玩緊巨商
玩到搵12個風景回憶 千辛萬苦搵到一個就頹左

世界各地既某個npc有提示
嚇撚死

好笑喎

點知佢變身斬鳩我

我反而好鍾意打,佢跌出黎d野唔錯
嚇撚死

好笑喎

點知佢變身斬鳩我

我反而好鍾意打,佢跌出黎d野唔錯

前期黎講佢跌啲武器幾好

召過
唔覺有咩用
咬怪又唔痛
最多幫手打獵
定有其他用途我唔知

隻狼仲要同黃昏公主有連動先有20心

淘寶amiibo卡有20心狼
不過真係無乜用 wrap又唔會跟住 要再do卡 好麻煩
今日去啲shrine拎到冰火劍
終於齊家斯可以有錢剩下

仲會唔會有其他屋?武器擺三把真係勁少...
依家出發搵傳說之劍 收到npc風去左佢話藏有傳說劍既森林

祝你一路順風

其他人記住唔好劇透

買屋係嗚要30萬rupes? 邊度黎咁多錢?

你真係會俾30萬佢?

召過
唔覺有咩用
咬怪又唔痛
最多幫手打獵
定有其他用途我唔知

可以幫手搵shrine
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞