[Switch/WiiU][Zelda] 薩爾達傳說:荒野之息 討論區 (8)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
想儲下箭 隻隻人馬都跌雷箭

市集啲箭係咪唔會RENEW
鳩行鳩玩先係真締
乜原來咁多新手都唔識打guardian
快啲學盾反啊,去到中間區無人能阻

盾反我反左一陣覺得太冇效率 已經放棄左 改左用神獸弓x3加ancient arrow

前期邊有咁多古箭
今日去啲shrine拎到冰火劍
終於齊家斯可以有錢剩下

仲會唔會有其他屋?武器擺三把真係勁少...
依家出發搵傳說之劍 收到npc風去左佢話藏有傳說劍既森林

祝你一路順風

其他人記住唔好劇透

唔小心路過攞左
離爆機又近一步

拎劍加油 希望你唔會死
鳩行鳩玩先係真締

盾反我反左一陣覺得太冇效率 已經放棄左 改左用神獸弓x3加ancient arrow

前期邊有咁多古箭

古代箭係唔係淨係得研究所買先有?
同埋艾保娜係唔係即嘟即有?
鳩行鳩玩先係真締

前期邊有咁多古箭

古代箭係唔係淨係得研究所買先有?
同埋艾保娜係唔係即嘟即有?

amiibo係得guardian個隻先有得刷

其實前期有馬房會送一支 用個支黎殺一隻 suppose 出既零件多過你整一支箭 錢就射龍角 其實唔難
想儲下箭 隻隻人馬都跌雷箭

市集啲箭係咪唔會RENEW

冇買過唔清楚
我全部箭都係刷返黎
雷箭950幾支用到啲弓爛曬都用唔曬
火冰就加埋都冇500
第一次玩薩爾達 我係第一個地圖到有啲遺跡 有啲炮咁上下既野 打唔贏 一係比佢一炮打死一係打到冇曬武器 係我廢定唔洗打

一開始係咁嫁 啲武器要殺一隻都難
有盾可以盾反秒殺佢地 或者直接跑走啦

無錯,新手唔洗打啦,打完拎到d零件又暫時無用
打完,d武器又爛鳩曬
新手去開曬地圖再揾多d shrine周圍行下先

我開左序章同zora, 下一忽開邊度好,我去最近既中間位就係呢堆guardian 再去遠d 咪可能仲難

我而家連卒仔都要避開先去到新大陸,好似玩刺客教條咁

我都玩到刺客教條咁 成日上山睇地型,驚騎馬會撞到勁怪,我玩到發現山上兩座玩波波神廟

屌我一開波玩完序章都on99去左雙子塔
想問係古代研究所,拎左個藍火但掂唔著出面個爐
點解 想拎相機

未開任務?

點先開到任?已經同左入面條女講野
點解 想拎相機

未開任務?

要同條佬講咗嘢先同條妹講嘢先會開到傳聖火任務
咁岩有人講起amiibo
其實大家點睇啲人用amiibo 日日嘟食材
冇所謂定覺得係外掛
純粹好奇問下
冇所謂定覺得係外掛
純粹好奇問下

冇咩所謂,有左張床之後冇乜點食過野補血
冇所謂定覺得係外掛
純粹好奇問下

有乜所謂 例如defense mushroom 每日跌一粒 佢要儲四日先煮到一碟三防food
冇所謂定覺得係外掛
純粹好奇問下

冇咩所謂,有左張床之後冇乜點食過野補血

我就食野都唔訓覺,蘋果多到食唔曬,仲有8xx個
點解 想拎相機

未開任務?

講哂都冇 書架個佬同個矮妹講哂
但都係點唔著
邊到仲有amiibo
屯市得返騎馬果隻

今日出深水埗同旺角兜一圈都唔覺有

冇架啦 有返貨都係得幾隻
上amazon買啦 又唔洗食炒價

Btw我六月頭去日本 唔知有無得買呢

剛剛係大阪買左兩隻zelda amiibo,好少地方有zelda,每隻未計稅1480 yen
冇所謂定覺得係外掛
純粹好奇問下

單機game仲要開放世界,大家有唔同方法體驗隻Game我覺得無問題…
仲要Amiibo係官方比你咁做
點解 想拎相機

未開任務?

但都係點唔著

貼個任務status望下

E個點噤架#

噤極都唔得

E個點噤架#

噤極都唔得

撳實L2可以鎖定鏡頭對住敵人
同時推左蘑菇可以持盾面對敵人移動
推蘑菇同時撳埋條可以側跳同後跳

E個點噤架#

噤極都唔得

thanks,

但attack唔到隻嘢

https://youtu.be/yjzmXIrh91M

E個點噤架#

噤極都唔得

thanks,

但attack唔到隻嘢

啱timing就會出慢動作,睇黎你唔啱timing
點解 想拎相機

未開任務?

但都係點唔著

貼個任務status望下

似係未俾博士"驗明正身"

E個點噤架#

噤極都唔得

thanks,

但attack唔到隻嘢

啱timing就會出慢動作,睇黎你唔啱timing

試咗好多次,
D weapon廢晒
武器好容易爆點樣可以避免同埋維修
今日去啲shrine拎到冰火劍
終於齊家斯可以有錢剩下

仲會唔會有其他屋?武器擺三把真係勁少...
依家出發搵傳說之劍 收到npc風去左佢話藏有傳說劍既森林

祝你一路順風

其他人記住唔好劇透

唔小心路過攞左
離爆機又近一步

拎劍加油 希望你唔會死

諗起另一個話要拔劍o既人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞