[Switch/WiiU][Zelda] 薩爾達傳說:荒野之息 討論區 (8)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
每次衰on9死係細怪手上都覺得好對唔住link
簡直係侮辱緊佢

死係正常事
我試過跌死過
簡直係侮辱緊佢

死係正常事
我試過跌死過

一開始就試下跳崖死唔死
秒撚左隻ganon
新手lm
岩岩去完第4個祠 跌死左幾十次
拎獸神大劍既人馬好難打
唔識避佢大力扑落地果下

用生命值硬接
除咗跑走之外無咩選擇

次次左右跳都避到,但係中地面果下

無得避...打果隻好多時係要同佢保持距離...有空位就用箭射停佢..再衝去打佢2野先騎上去打5下再係跳起時用子彈時間射佢4-5下..之後佢會衝埋黎橫掃你就可以向後跳..之後保持距離等用箭射停佢
拎獸神大劍既人馬好難打
唔識避佢大力扑落地果下

用生命值硬接
除咗跑走之外無咩選擇

無得避...打果隻好多時係要同佢保持距離...有空位就用箭射停佢..再衝去打佢2野先騎上去打5下再係跳起時用子彈時間射佢4-5下..之後佢會衝埋黎橫掃你就可以向後跳..之後保持距離等用箭射停佢

大劍用盾反最好打
唔識盾反,就先鎖打屎忽
呢隻嘢只要你企佢後面
佢好大機會出自轉揮劍
邊拉弓邊後退,佢轉完就射佢眼
射完騎佢,騎完又係企屎忽位
loop到死
簡直係侮辱緊佢

死係正常事
我試過跌死過

http://youtu.be/9EvbqxBUG_c
又唔好咁講
95hrs 30%完成度
其實到底個主城可以有幾大呀...打左N次都仲可以發現某D地方係未去過
明哂d rules之後其實隻game都幾易打,期待hard mode可以整難d
簡直係侮辱緊佢

死係正常事
我試過跌死過

http://youtu.be/9EvbqxBUG_c
又唔好咁講

唔睇都唔知啲紫色波識浮
其實到底個主城可以有幾大呀...打左N次都仲可以發現某D地方係未去過

呢個先係最精彩的迷宮

呢個先係最精彩的迷宮

終於比我係城到搵到啦
新手想點地圖d detail點先有,去到kakarkio village 附近既地方都係藍色一大片。。。
新手想點地圖d detail點先有,去到kakarkio village 附近既地方都係藍色一大片。。。

爬塔

爬塔

原來係咁
拎獸神大劍既人馬好難打

唔識避佢大力扑落地果下

用生命值硬接

除咗跑走之外無咩選擇

大劍用盾反最好打
唔識盾反,就先鎖打屎忽
呢隻嘢只要你企佢後面
佢好大機會出自轉揮劍
邊拉弓邊後退,佢轉完就射佢眼
射完騎佢,騎完又係企屎忽位
loop到死

用箭易打好多 但我打黎為左儲箭
拎劍同槍果2隻我用近攻都輕鬆打
迴避後個慢動作狂打就得
係大劍呢隻好難避 盾反又未掌握到個時間
拎獸神大劍既人馬好難打
唔識避佢大力扑落地果下

用生命值硬接
除咗跑走之外無咩選擇

其實有得避 當然你唔好直接比佢仆中
只要佢就仆中個陣跳高 就可以避開d衝擊波
95hrs 30%完成度

係咪打完大佬先睇到?
屌 睇兩隊弱智係度鬥廢
屌 睇兩隊弱智係度鬥廢

自膠
拎獸神大劍既人馬好難打
唔識避佢大力扑落地果下

用生命值硬接
除咗跑走之外無咩選擇

其實有得避 當然你唔好直接比佢仆中
只要佢就仆中個陣跳高 就可以避開d衝擊波

就係避到佢扑 但衝擊波都係中
個慢動作比個衝擊波cut左
邊到仲有amiibo
屯市得返騎馬果隻

今日出深水埗同旺角兜一圈都唔覺有

深水埗直銷個邊個兩間有荒野之息個三隻
我最後選擇左淘寶
但係都想買隻黎擺
簡直係侮辱緊佢

死係正常事
我試過跌死過

我一開波都俾哥布林秒

呢個先係最精彩的迷宮

終於比我係城到搵到啦

點解咁高防
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞