[Switch/WiiU][Zelda] 薩爾達傳說:荒野之息 討論區 (8)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
打緊Tena Ko sah Shrine 隻機械人

我打佢扣勁少,我中佢一下就即死

呢隻game d 心心同衫都廢既,唔理點都好總之打乜都一招即死
野生訓練 掉炸彈掉到佛誕隻野都未死

有英雄技咪連續劈佢三下雷就收皮
無就等行雷用磁力磁把金屬劍埋先
行山行咗咁耐,終於疊埋心水解咗一隻神獸。
解咗象
野生訓練 掉炸彈掉到佛誕隻野都未死

有英雄技咪連續劈佢三下雷就收皮
無就等行雷用磁力磁把金屬劍埋先

係bo 可以磁把金屬劍
btw 我先岩岩開始玩無耐 英雄技都唔知咩黎

呢隻game d 心心同衫都廢既,唔理點都好總之打乜都一招即死

都唔係架 你全身1防同3防都幾大分別
仲有打boss果陣原本boss斬我一劍6心左右
我食個3級防料理 1劍扣我1心
行山行咗咁耐,終於疊埋心水解咗一隻神獸。
解咗象

我第一隻都係象

都唔係架 你全身1防同3防都幾大分別
仲有打boss果陣原本boss斬我一劍6心左右
我食個3級防料理 1劍扣我1心

我太少素材,所以無玩過料理,太麻煩,打算唔cook 野爆機
每次拎部機入屎坑都起馬坐9個字
每次拎部機入屎坑都起馬坐9個字

腳痺
一周目之後搵試煉搵到傻先得9x個
究竟睇唔睇攻略搵埋佢好
一周目之後搵試煉搵到傻先得9x個
究竟睇唔睇攻略搵埋佢好

唔好睇
86個shrine鳩行中
點解隻game落雨仲密過台北
一落雨就乜Q都唔洗做傳番屋企訓教

等下打陣怪都好快停啦
你唔好爬山住咪得囉
隻game入手左成個禮拜
剛剛先至打象入面果隻大佬
打到炆 死幾廿次
唔玩啦屌
打到炆 死幾廿次
唔玩啦屌

夠食物就好易打
打到炆 死幾廿次
唔玩啦屌

夠食物就好易打

夠食物但係咁補血都唔係辦法
得一枝弓
爛左可以點搞
搞掂埋四腳爬爬
真係頭都暈
不過boss 感覺易打過象
打到炆 死幾廿次
唔玩啦屌

夠食物就好易打

得一枝弓
爛左可以點搞

水鬼我冇用弓打的,係佢前少少起定冰柱,破左佢丟過黎既冰塊後衝過去爬上去,再向前跳跳劈斬落去,再游走。
打到炆 死幾廿次
唔玩啦屌

夠食物就好易打

得一枝弓
爛左可以點搞

水鬼我冇用弓打的,係佢前少少起定冰柱,破左佢丟過黎既冰塊後衝過去爬上去,再向前跳跳劈斬落去,再游走。

岩岩打完,又係第一隻聖獸打大象
P1用前面Guardian跌個把劍砍到入P2
然後覺得解冰用木箭扣太少
我用玩左兩日巨商儲落既錢買既10支爆炸箭鑑生炸死左佢
打到炆 死幾廿次
唔玩啦屌

由入象至大佬
所有冰塊可以用冰技打碎
唔洗用箭架

唔想升防又唔想煮嘢
就買套忍裝,同埋第一條村捉小妖精旁身
小妖精用晒就返第一條捉
打到炆 死幾廿次
唔玩啦屌

好易咋,一開波用大師劍狂斬已經到phase 2,再係咁跑拎磁石放佢頭頂,跟住補血同用生命力格劍,完

唔係個個都有退魔劍,何況仲要13個心先
記住拎定2支古代矛入去打phase 2
我開頭都唔知咩係神獸,行左去火山,解埋

之後上網睇左原來有四神獸,就一日打多兩隻
打神獸未睇過攻略解晒
又唔想打加農住 周圍抽啲人馬同解廟 yahaha
多謝你地
今朝起身打兩次就打死左個boss
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞