[Switch/WiiU][Zelda] 薩爾達傳說:荒野之息 討論區 (8)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
有冇人知沙漠城賣果套發光裝二級全套技能有咩用?英文版但都睇唔明
有冇人知沙漠城賣果套發光裝二級全套技能有咩用?英文版但都睇唔明

好似話夜晚著會發光 骨仔怪唔會打你 不過我著完好似都冇用生怪照打我
新手第一次玩 想問點掘礦?

用hammer扑

好難有hammer

用炸彈炸又飛到勁遠好煩

自家門外一支
哥隆城有兩支 呢三支都會重生

原來可以用槌………我玩咁耐都係用炸彈

用hammer扑

好難有hammer

用炸彈炸又飛到勁遠好煩

自家門外一支

我用劍斬

用hammer扑

好難有hammer

用炸彈炸又飛到勁遠好煩

自家門外一支

我用劍斬

後面會有支削岩棒, 好耐用
原來你哋會跟main quest黎玩
我係去到邊同人傾下計 周圍跑 隨機做任 搞到宜家個任務欄好多任務都未做完 不過好過癮

我都一樣
通常啲main quest只係唔小心接左

main quest唔係得4隻divine beast同ganon咩
我玩咁耐都係揾shrine同周圍行,剩係解左zora同rito 2隻beast

用hammer扑

好難有hammer

用炸彈炸又飛到勁遠好煩

自家門外一支

我用劍斬

係咪呢枝??
發覺唔計用某箭嘅話
我都係唔識打啲無人機

古代盾

可以用磁石吸D 箱去撞佢地慢慢磨

好似話夜晚著會發光 骨仔怪唔會打你 不過我著完好似都冇用生怪照打我

啲骨會跟住你行但唔攻擊你
同埋骨武器有加乘

用hammer扑

好難有hammer

用炸彈炸又飛到勁遠好煩

自家門外一支

我用劍斬

係咪呢枝??

死圖

用hammer扑

好難有hammer

用炸彈炸又飛到勁遠好煩

自家門外一支

我用劍斬

係咪呢枝??

死圖

http://newatlas.com/how-to-get-boulder-breaker-breath-of-the-wild/48560/#p455866

用hammer扑

好難有hammer

用炸彈炸又飛到勁遠好煩

自家門外一支

我用劍斬

係咪呢枝??

死圖

原來係url黎,sor
今日去啲shrine拎到冰火劍
終於齊家斯可以有錢剩下

仲會唔會有其他屋?武器擺三把真係勁少...
依家出發搵傳說之劍 收到npc風去左佢話藏有傳說劍既森林
想儲下箭 隻隻人馬都跌雷箭
血月係咪得頭10分鐘先有bonus effect?

料理? 成晚都有(pm8-00)

頂我好白痴以為0000先開始
鳩行鳩玩先係真締
乜原來咁多新手都唔識打guardian
快啲學盾反啊,去到中間區無人能阻

宜家先知原來血月係有特別野
鳩行鳩玩先係真締

盾反我反左一陣覺得太冇效率 已經放棄左 改左用神獸弓x3加ancient arrow
終於齊家斯可以有錢剩下

祝你一路順風

其他人記住唔好劇透
鳩行鳩玩先係真締

盾反我反左一陣覺得太冇效率 已經放棄左 改左用神獸弓x3加ancient arrow

有錢人玩意

血月bonus, 隨機一種

Three extra hearts
An extra yellow heart
An extra two-fifths stamina wheel
An extra yellow stamina wheel
Effect duration increased
Effect is raised one level

血月bonus, 隨機一種

Three extra hearts
An extra yellow heart
An extra two-fifths stamina wheel
An extra yellow stamina wheel
Effect duration increased
Effect is raised one level

應該係depends 你煮咩就會有相對既bonus
如果有2樣都相關就random
終於齊家斯可以有錢剩下

祝你一路順風

其他人記住唔好劇透

唔小心路過攞左
離爆機又近一步
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞