[Switch/WiiU][Zelda] 薩爾達傳說:荒野之息 討論區 (8)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
係咪我問題,有無人係沙漠個馬房騎到隻馬出沙漠
我用過2隻馬,2隻馬都係個斜台度唔肯行落去
但d npc都係個度出入

落唔到
係咪我問題,有無人係沙漠個馬房騎到隻馬出沙漠
我用過2隻馬,2隻馬都係個斜台度唔肯行落去
但d npc都係個度出入

沙漠冇得騎馬
雪山搵shrine真係好麻煩
搵到門口但入唔到去
火巨人要點打
騎又騎唔到,炸彈又唔怕
火巨人要點打
騎又騎唔到,炸彈又唔怕

冰武器
火巨人要點打
騎又騎唔到,炸彈又唔怕

冰武器

邊到容易d出冰武
火巨人要點打
騎又騎唔到,炸彈又唔怕

冰武器

邊到容易d出冰武

唔記得
不過冰箭都應該得
火巨人要點打
騎又騎唔到,炸彈又唔怕

石頭巨人?
我用防火裝可以爬到上去
火巨人要點打
騎又騎唔到,炸彈又唔怕

石頭巨人?
我用防火裝可以爬到上去

但要2星以上先可以爬
荒島除衫果度有隻巨人,身上有個鐵球,其實有冇得唔殺佢就拎個鐵球?

因為唔多夠箭射佢眼
呢家開左80shrine都仲未見過銀人馬
剩係得白髮人馬,究竟要去到咩程度先會出現

開左20shrine 未見過人馬

去兢技場跡望下,個隻好大機會係銀白人馬
個度可以著忍者裝同佢玩捉迷藏

去過,紅身普通人馬
d卒仔都係拎垃圾武,唔係屬武

進度唔夠,開哂120祠應該就全部銀白/白髮人馬

我知應該未夠,但要120先會遇到?

佢係計進度%,唔一定
不過開哂就夠數

開曬120個祠都係未見過白銀人馬

咁證明你地圖個進度一定好慢好慢
我估你 yahaha 唔過 50
荒島除衫果度有隻巨人,身上有個鐵球,其實有冇得唔殺佢就拎個鐵球?

因為唔多夠箭射佢眼

高位跳落去
自己試試

因為唔多夠箭射佢眼

等行雷個時用磁力將把金屬劍放係佢隔離

因為唔多夠箭射佢眼

用智慧就可以唔同佢打都拎到佢個波

因為唔多夠箭射佢眼

高位跳落去
自己試試

我試過高位跳落去,係佢身上降落,但只拎到掛係佢頸上既武器,所以以為呢個方法唔work

因為唔多夠箭射佢眼

隔離有高位可以屈炸彈屈死佢

因為唔多夠箭射佢眼

咁麻煩
係高處飛落佢個肚到 撘走鐵球就ok

因為唔多夠箭射佢眼

咁麻煩

三下駱駝技可秒

因為唔多夠箭射佢眼

咁麻煩

三下駱駝技可秒

去忍者村買套衫你飛落去拎完個鐵波落埋地佢都唔會醒
我都係咁樣周圍搵巨人拎皇家單手劍
BTW想問下開哂SHRINE之後升耐力係咪最多3個圈?
搵種子搵到想死 900粒爬上爬落

因為唔多夠箭射佢眼

咁麻煩

三下駱駝技可秒

証明你未去過個島

因為唔多夠箭射佢眼

咁麻煩

三下駱駝技可秒

証明你未去過個島

我玩咗成個星期 仲係有勁多地方未去過

因為唔多夠箭射佢眼

咁麻煩

三下駱駝技可秒

BTW想問下開哂SHRINE之後升耐力係咪我最多3個圈?

証明你未去過個島

我死左一次之後 食曬food先入去
不過冇留意用唔用到神獸技

因為唔多夠箭射佢眼

咁麻煩

三下駱駝技可秒

証明你未去過個島

我玩咗成個星期 仲係有勁多地方未去過

加油

我玩左 200個鐘
呢舊野係咪唔可以炸爆佢?要點樣先可以ko佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞