正式開post做回應,特別係關於葉希臨嘅部分

1001 回覆
21 Like 1287 Dislike
過街老鼠乞食渡日
結論就係你們都是大仆街
正評係我畀既

當日高登仔連登仔唔知點解信曬古思井
講到葉小姐係雞係公廁
今日連登仔唔知點解又會信曬教會同葉小姐
講到古思井十惡不赦
連登仔既理性同思考能力去咗邊?

我唔認為有足夠既無偏頗證據去指證任何人,一般人亦都唔係社會公義既執行官
昨日攻擊教會同葉小姐,今日攻擊思古井,都不過係欺凌

你真係好有獨立思考呀智者
咩叫唔知點解
你係唔識字又聾架?
有人搵鎗指住思狗個頭叫佢講D 錄音?

收皮啦柒頭

不過反省係要
個時又話證據確鑿
今日又話證據確鑿
日日都話證據確鑿

佢昆9連高登仔已經係死罪啦
得罪方丈,仲想走,無咁易!

成件事起原就係條戇鳩扮自殺搏同情然後玩大左搵兩登仔收科 唔屌佢屌邊個教會仆街還仆街 但思狗人格一樣有問題
最初開post果陣都幫手推過 不過中間無再追
直到前排睇網台見到個思古井先知原來係一個阿叔
啱啱派完poster

蔣囝咁落力狙擊
最初開post果陣都幫手推過 不過中間無再追
直到前排睇網台見到個思古井先知原來係一個阿叔

目測佢都30近40歲啦 點解一個阿叔都敢去讀護士

做網台

屌我未食飯架

話時話
熱狗同花生台係咪要回應下?

花生台絕對應該回應炒車炒得咁撚金唔道歉都應該向公眾社會俾番畀個交代

算啦 呢D 19網台邊有傳媒道德可言

由此可見網台都係九流水平
銘狗都上再去做節目
人唔笑狗都

個楊穎禧真係好撚垃圾
雖然熱狗都係柒
起碼都唔會柒兩次

馬車都做網台啦
正評係我畀既

當日高登仔連登仔唔知點解信曬古思井
講到葉小姐係雞係公廁
今日連登仔唔知點解又會信曬教會同葉小姐
講到古思井十惡不赦
連登仔既理性同思考能力去咗邊?

我唔認為有足夠既無偏頗證據去指證任何人,一般人亦都唔係社會公義既執行官
昨日攻擊教會同葉小姐,今日攻擊思古井,都不過係欺凌

你真係好有獨立思考呀智者
咩叫唔知點解
你係唔識字又聾架?
有人搵鎗指住思狗個頭叫佢講D 錄音?

收皮啦柒頭

不過反省係要
個時又話證據確鑿
今日又話證據確鑿
日日都話證據確鑿

佢昆9連高登仔已經係死罪啦
得罪方丈,仲想走,無咁易!

成件事起原就係條戇鳩扮自殺搏同情然後玩大左搵兩登仔收科 唔屌佢屌邊個教會仆街還仆街 但思狗人格一樣有問題

而家連教會係咪仆街都成問題
思古井你只不過係衰做狗公 不過以你副尊容應該食唔到女 你都係唔好咁多幻想 唔好再呃自己 又肥又樣衰 你就算點做你都係得自己一個人
利伸:已準備一個人孤獨終老 不過個樣好過你好多

好難差過佢喎師兄
對自己態度全無悔意,枉我花時間打字去好言相勸,結果白費心機。

教會處理方式有問題。問題就係冇好似非主流教會一樣,將屢勸不改既人公開責備,光明正大地提醒自己信徒,唔好接近呢個人。

一點酵就能將整團麵粉發起。教會做得最錯既,就係冇將你呢粒酵由堆麵粉到隔番出黎。

我覺得教會有隔開呢粒酵
之前思古井都話教會有搵唔同教友講,
睇番思古井同希臨WhatsApp對話都叫哂春話冇人理佢唔關心佢一個朋友都冇又盛
得希臨一個仲好心同佢傾
點知就瀨哂嘢

而家睇番佢平時份人一早都好有問題教會d人先會咁啦
唔關心佢唔理佢就係十惡不赦做咁多嘢報復,好恐怖

大部份教會問題係, 冇一個完善制度去話俾有問題既人聽, 佢要係邊方面作出改善、唔改善會被隔開。又冇一個制度話俾人聽, 作出改善大家會接受番佢。

結果, 牧師或傳道人就陰d陰d去話俾教友聽, 要小心呢個人, 唔好同佢傾得太密。大家私底下竊竊私語成班賊咁, 造成個教會俾一種奇怪氣氛籠罩著。對整個群體都唔好。

關於希臨, 雖然佢咁大個人, 但思想都仲係細路女, 有d野佢仲未識按原則去睇事情, 結果瀨晒野。我諗佢開始既時候, 根本唔明點解傳道人或佢太太叫佢地唔好接近思古井。
對自己態度全無悔意,枉我花時間打字去好言相勸,結果白費心機。

教會處理方式有問題。問題就係冇好似非主流教會一樣,將屢勸不改既人公開責備,光明正大地提醒自己信徒,唔好接近呢個人。

一點酵就能將整團麵粉發起。教會做得最錯既,就係冇將你呢粒酵由堆麵粉到隔番出黎。

我覺得教會有隔開呢粒酵
睇番思古井同希臨WhatsApp對話都叫哂春話冇人理佢唔關心佢一個朋友都冇又盛
得希臨一個仲好心同佢傾
點知就瀨哂嘢

大部份教會問題係, 冇一個完善制度去話俾有問題既人聽, 佢要係邊方面作出改善、唔改善會被隔開。又冇一個制度話俾人聽, 作出改善大家會接受番佢。

結果, 牧師或傳道人就陰d陰d去話俾教友聽, 要小心呢個人, 唔好同佢傾得太密。大家私底下竊竊私語成班賊咁, 造成個教會俾一種奇怪氣氛籠罩著。對整個群體都唔好。

關於希臨, 雖然佢咁大個人, 但思想都仲係細路女, 有d野佢仲未識按原則去睇事情, 結果瀨晒野。我諗佢開始既時候, 根本唔明點解傳道人或佢太太叫佢地唔好接近思古井。

思狗呢條友
直接指出佢錯處唔驚佢發癲?

我想問係咪姐係呢個人?
係fb見到,好似樣
如果認錯既話,唔好意思,我無心
好撚煩啊收皮好冇
Too long didn't read
淨係睇左第一段
就算你真係比人迫害
見到你咁既閪樣都唔撚想再幫啦wtf

其實就算未有呢d料出黎之前已經對呢個人有點反感
同一件事年頭屌到年尾咁款
間唔中又整個思古井道歉係度補
上面貼圖嗰個明顯唔係
垃圾ASSO柒頭思狗公

我覺得教會有隔開呢粒酵
得希臨一個仲好心同佢傾
點知就瀨哂嘢

思狗呢條友
直接指出佢錯處唔驚佢發癲?

教會既牧人係有責任隔開酵母, 亦有責任去保護佢地既綿羊, 避免俾熊或狼傷害。

更何況主流教會既牧師係受薪。

我想問係咪姐係呢個人?
係fb見到,好似樣

on9,根本就唔同樣,亂鳩咁放相智障
思古井facebbok叫梁烈銘
一子錯 滿盤皆落索

我想問係咪姐係呢個人?
係fb見到,好似樣

on9,根本就唔同樣,亂鳩咁放相智障
思古井facebbok叫梁烈銘

咪撚再quote啦
個樣差好遠
Too long didn't read
淨係睇左第一段
就算你真係比人迫害
見到你咁既閪樣都唔撚想再幫啦wtf

其實就算未有呢d料出黎之前已經對呢個人有點反感
同一件事年頭屌到年尾咁款
間唔中又整個思古井道歉係度補

補充自圓其說既黑材料
覺得佢好撚柒煩
利申:之前從來無屌過葉小姐/教會
反而覺得條友怨婦咁
屌乜撚野叫報警後消失晒呀
前一日嘅wtsapp記錄先話其他教會嘅人已讀不回
係得希臨一個仲咁好氣回你
姐係報完警唯一嘅分別陣係希臨無應你渣嘛
到而家仲要講啲唔講啲
同埋我係希臨都唔撚應你啦
又話咩書面語好陌生
成個煩膠咁
係見到你話要輕生先無可能唔應你炸
報完警啲警察話係誤報
知道你原來係扮自殺假膠
唔通仲應你咩
係我都心鳩淡啦
可能仲會以為你係撒旦化身添呀

同埋就算其他人唔應你又點
人地可以選擇自己嘅朋友
自殺事件之前你wtsapp話教會啲人都已讀不回你
證明喺呢件事之前
大家已經知你係個煩膠或者唔討好佢地
而家知你扮自殺
點樣再覆你呀
唔屌到你落地獄都算係咁啦

誠信真係用一世去建立
但係一日就可以摧毀
而家就算唔理件事係點
你嘅人格態度價值觀
已經好撚黑人憎
足以比人屌到開花啦
何況仲要原來件事係無人屈你自殺
仲要左瞞右瞞上嚟搖尾乞憐
真係見你前面憎你後面
我見到你啲咁撚假嘅人就躁

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞