德國高階眼鏡鏡片-Optovision

848 回覆
3 Like 44 Dislike
想配幅菜司鏡
本身有框
邊度配比較好?
淺近視 -100同散光 -100
溥儀
Feel到你呢個答案又認真但又求其,你係咪已經厭倦人哋問
有錢去溥儀真係好喎, 服務, 環境, 配套所有野都係市場top lvl

配完一定無問題, 有問題都係自己問題, 唔會夠膽去嘈人地, 最多上連登屌幾句

幫襯其他小店就一定係鋪頭問題, 打官司都要追究到底

而家我都直接咁同d 客講, 有要求去溥儀, 呢到幫你唔到
所有配眼鏡嘅問題一律建議去溥儀
不過你提到小店問題,係咪講緊荃灣嗰間黃店?係咪有人唔滿意一啲你認為好正常嘅嘢?
唔點名啦, 我諗其實好多小店 (各行業) 都面對緊同樣問題

去連鎖點比人呃, 服務點差都 "goo" 聲吞左落肚

去小店就話要 "據理力爭"

有事都同同事講, 香港人真係要比大財團搾壓先開心
feel到巴打嘅無奈
可能我滑咗牙、同埋一直都係做一d幾間分店嘅舖、無你感受咁深

做零售一定遇到要求老麥價食A5和牛嘅客
所以依家依書直說算、佛系開單
我而家直頭屌客添, 反正我都就走

不過香港人係賤骨頭架, 愈係屌愈係買

你對佢好聲好氣反而比佢食住上
想請教 蔡司都有變色鏡嗎?
請問大約咩價錢
有 photofusion 系列, 幾錢答你唔到因為唔知你度數

不過 zeiss 變色廢廢地, 買左唔好喊

https://www.zeiss.com.hk/vision-care/zh/eye-care-professionals/products/sun-protection-outdoor-lenses/self-tinting-lenses/photofusion-new.html
呢隻係最好 沒有之一
基本抹完不留水痕
請問蔡司鏡片係咪大部分都德國造
唔掂 用完好明顯水漬咁係鏡片
用完仲要用眼鏡布抹走d水痕
多謝意見
dada
仆街㩒錯掣, 自膠
巴打係配單非球面定雙非?
蔡司 superb 係唔係要去返蔡司配好D
因為出面鋪頭無果部機?
想問東海最平藍光 防花鏡幾錢
400度 150散
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞