德國高階眼鏡鏡片-Optovision

848 回覆
3 Like 44 Dislike
見到有沙仔仲抹落去咁我無你計啦

Zeiss 紙價錢.com 報$80
太細粒有時睇唔到
一係就抹前沖沖水先
會沖水就最好啦, 不過我經驗10個客都無1~2個會洗眼鏡
愛視美會員有折(勿屌)
上面嗰副折實1615
左眼近視零度 散光175
右眼近視九百度 散光200
出去問hoya 1.74+1.60要$3300
想知東海1.76+1.60 防藍光咩價
新買嘅白色T,當然白過你著左段時間個件😅。
公平d,買兩件新的晤同牌子,拍埋一齊,睇下邊件白d。。咁先係比較。我都想知有幾晤同 🧐
東海 (面價)

1.76 單非 $7000, 雙非$9000
1.6 $2500

做單隻唔建議, 因為1.76 係訂造鏡, 1.6係現貨鏡, 有機會用唔同藥水, 2隻鏡會有色差
左眼近視零度 散光175
右眼近視九百度 散光200
出去問hoya 1.74+1.60要$3300
想知東海1.76+1.60 防藍光咩價
東海 (面價)

1.76 單非 $7000, 雙非$9000
1.6 $2500

做單隻唔建議, 因為1.76 係訂造鏡, 1.6係現貨鏡, 有機會用唔同藥水, 2隻鏡會有色差

sorry 講得唔清楚, "做單隻唔建議" 唔係淨係指東海, 所有牌子都係. 現貨+現貨嘅單隻都還好, 訂造+現貨 就9成出事
呢d有冇機會即日攞?
絕對 100%唔會有機會

你有無見過可以即日攞嘅訂造西裝
唔想等, 副後備又好撚柒
好野係要等架啦

唔想等就去速配, 佢地有自己車鏡機, 聞到有陣臭膠味果d 就係啦

如果度數唔係太騎呢一般幾個鐘可以起到貨
試過依視路,jins 同zoff啲鏡
再加Hoya
上面啲鏡有啲買唔夠半年
已經戴到頭暈
一係就勁快黃
上手點清都會模糊
蔡司一上手係最清
啲色最sharp
請問買得夠唔夠多衫對比
定先前幾對都係視光師問題
搭單問下 有隻蔡司眼鏡布 (30x40cm)
話係Microfiber料 吊唔吊得過
夠多呀,但都係新Tee同舊左嘅Tee...去比,咁你試下戴Zeiss一年後,配副新Hoya或者其他鏡片,睇下邊副清🤣。以我理解,如果副鏡片晤岩度數,一戴就知,點使等半年😊。不過Zeiss 當然係得啦。但我戴過其它牌子,都冇咩問題。
幾好,你對眼識得幫你慳錢
應該係玻璃鏡?
我度數唔深
所以對重量冇乜太大感覺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞