德國高階眼鏡鏡片-Optovision

848 回覆
3 Like 44 Dislike
我鍾意聽依啲人話可唔可以講多啲
係咪因為係香港冇代理?所以市場冇咩回音?
香港有冇得賣?
巴打識貨, Hoya 係marketing 做得好, 多人識先咁賣得, 跟本垃圾貨黎.

我自己唔會叫 frd/ 客配 Hoya, 除非佢堅持
邊到買
heard that entry and mid-level Zesis spectacle lenses which enters hk market are made in PRC. It that true?
現實講人話驚 hurt 親d 窮撚

個個戴 Hoya 黎到大大聲, "我都用 Hoya 架喎"

我心諗 "咁咪即係垃圾囉"

你用 Zeiss / 東海貴, 係因為人地品質高所以值咁貴

你用 Hoya 貴, 係因為人地賣行廣告
聽鏡片行內朋友講,關於鏡片研磨嘅”所有”技術之母都係蔡司研發,間間都等蔡司出新嘢再「參考」改改個名就拎出嚟個市場包裝成「性價比高,平靚正,貼地之選」
請問茂昌眼鏡老唔老實
想拎副舊鏡去配塊菜斯
各大眼鏡鋪, 相機鋪

或者好似有d 巴打咁自己去 amazon 買
知唔知咩叫龍頭, 咩叫權威

點解 Zeiss 咁把砲賣咁貴

因為人地d 野真係得

你無錢就無辦法, 有錢都唔對自己對眼好d, 咁就我無你辦法

眼睛無 take2
I suppose you are talking about freeform technology. True and false. The license and patents are belong to Seiko (now hoya) and Zesis.
Good to know ah my fd
講起濾藍光,上面係hoya,下面係東海,比個參考大家,背景係a4白紙。

東海冇額外加防磨coating,因為真係好撚柒貴

詳情我都唔清楚 我只係個深近視深散光用家 黎緊會做ICL
唔撚想再帶眼鏡
Lens technologies are governed by law of physics. Would like to know how spectacle lenses from Zesis outperform other rivals besides lots of false claims in myopic control technology and night vision enhancement technology years ago
ICL同 Smile 有咩分別?我都想做
依家係咪都係蔡司嘅儀器?
視光師巴打?
好多野都係錢偏怪 可況眼鏡利錢咁厚
爆多啲料嚟聽下
你度數好深? 一個激光 一個開刀擺塊膠片入眼咁解
價錢差成個double
好鬼黃喎同依副太陽眼鏡有得比
Actually, that is not a secret amount research community. Take the myovision as an example. They take out a subgroup from the statistical data in favour of their positive outcome.
東海仲貴過dvp?

東海光學成像方面大概係zeiss幾多成功力

價錢係大概zeiss 幾多成/ 倍?
我見我公司灣仔樓下果間早排成個星期冇開門,都唔知係咪執笠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞