德國高階眼鏡鏡片-Optovision

848 回覆
3 Like 44 Dislike
https://www.optovision.com.tw/company
香港有冇?
德國牌子
睇臺灣介紹好正,張卡都好型棍
德國第一,真?

有冇人知啊?
輕輕力推一推
咁蔡司排第二?
可能睇下要用咩國家嚟計
其實係咪睇得出靚同唔靚個分別架
同影相一樣,有班人係用緊富士,有班人用緊FF
度數準就得 唔同牌子有咩分別 睇野清D
個個視光師驗眼都準
攝影師只係負責㩒制

日本品牌,「世界最好」
輕輕鬆鬆推一推
本身戴開阿波羅 最近換咗蔡司 清到好撚感動
Btw 連登有眼鏡post 建議你去問下
影嚟睇下
我都想換鏡片,花到仆街,同埋點抹先唔會整花,我用眼鏡布都係會花
好認真答你盡量用”濕抹”嘅任何方法
但係我自己深近視成8百度,唔想用鏡片花唔花嚟做標準,我寧願用一兩年時間就逼自己去驗下度數又換下眼鏡款
用得膠鏡片怕花就不如用玻璃鏡(太極端)
有無玻璃鏡片
垃圾鏡升上 zeiss 緊係清

返唔到轉頭架啦
想影啲咩 鏡片影完都無分別架喎
同埋點解我覺得清我諗主要係佢反射少好多
所以出街個時唔會有後面既光線經反射射返入隻眼
同埋舊鏡我成日沖涼帶埋入去一齊沖搞到又甩coating又花 同埋長期變變地色 所以一換新鏡片之後好似去咗另一個世界咁
咩鏡, 如果係垃圾鏡就算用眼鏡布都會花...想防花好配對 zeiss 入門dvp / 直上superb

另外你所謂嘅眼鏡布係咪買眼鏡跟果塊 係嘅唔該掉左佢買過塊, 起碼都要 Toraysee , 想好d 直上 zeiss

https://www.zeiss.com.hk/vision-care/en/eye-care-professionals/products/other-zeiss-brand-products/lens-cleaning-solutions.html#detail
千奇唔好用眼鏡布

痴左d塵一抹就花

最好係用水洗

再用毛巾印乾,唔好「抹」
真 好後悔
後悔點解自己咁遲先肯配隻好啲既鏡片
由其眼鏡呢啲會日日帶既 係值得配副好啲既

搞到自己好似打手咁 不過真係太震撼 返唔到轉頭了
好睇咩鏡片lor
對上一幅鏡片都係nikon,一早花左

換左蔡司,用足8年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞