德國高階眼鏡鏡片-Optovision

848 回覆
3 Like 44 Dislike
暫時市場上講變色鏡 1係gen8 , 1係 sensity2

其他不如唔好買, 晒錢
仲興唔興?
功能鏡, 無話興唔興

睇有無需要, 如果會經常出入室內室外嘅人係非常有幫助.

正如漸進鏡, 你可以唔用, 走去配返2副眼鏡, 1遠1近然後瘋狂又除又帶

睇個人使用習慣 & 財力

不過都係果句, 買呢d 功能鏡唔同單光, 無乜錢嘅真係唔好玩, 唔係1陣買左對 cheap 鏡又走去話呢樣野唔得

有明星加持就會一直有話題
其實好簡單,我次次除低都會放番眼鏡盒
咁番寫字樓工,又真係冇乜撞撞跌跌之類既

落雨香港地,又唔會㵉濕,對coating好好多
有冇變色鏡係有強uv時先變,uv唔夠強就唔變

成日見到d鏡片淺淺d色,好肉酸
好多柒頭黎買 waldorf, 但係明明就唔襯佢

不過送錢比我洗唔通唔要咩

人地木村帶鴨寮街100蚊老花架都型架啦
巴打你諗得太簡單啦

u know common sense is not common
真話就咪拎出嚟講喇
暫時市場係無

變色鏡做得最好暫時真係 gen8 / sensity2

變色鏡主要鬥3樣野

1)變色速度
2)回色速度
3)變得有幾深色

你果d 所謂淺淺色係變得唔夠深, 不過變色鏡幾勁都好, 係唔會變到真係戴副 "超" 咁深色
最撚爆係帶完上面重要話 "呢副真係掂, 唔怪得木村2季都戴佢"

我心諗副架緊係掂啦柒頭, 係你侮辱左隻架呀
講明星鏡我都係鐘意iron man果副
好有佬味

IU
用緊副hoya用左5年
依家甩coat甩到開始想講粗口
睇黎要走去配返塊蔡先
五年差唔多喇巴打
你當係女朋友都係時候換一換
不過大家買蔡司鏡唔係貪佢Come用,係鍾意佢光學質素同極低反光
依視路 6年日日番梘水加手捽洗眼鏡 而家先開始甩coating 正
點分開始甩coating?
最早期癥狀係係吹完冷氣出黎D水氣越黎越遲散
因為我長期落手捽 所以鏡片中間快過側邊甩
望得到, 不過大近視可能睇唔到
有d興趣 邊度有得配? 自己揀副眼框比蔡司整?
普通眼鏡鋪都有得配
你個間有無平d
廢事比人話r 客, 唔做連登仔生意, sor

純分享產品 quality
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞