德國高階眼鏡鏡片-Optovision

848 回覆
3 Like 44 Dislike
趁後生同近視嚟個一刀兩斷,lasik兩萬蚊就冇痛苦
Zeiss Hoya 泰國做!
Nikon 日本做
幾錢先 早幾頁個巴打先話有隻又德國製R字頭係香港推唔郁
依家比多個選擇你,你會點揀呢?
租金 人工
想問下zeiss smartlife, superb 同埋individual 有咩分別?
唔戴眼镜都睇到路嘅
係路牌遠既會曚少少
唔好亂叫人做手術啦

你估真係 0風險
幫推想知

其實出去睇街舖d catalog係show咩名?
睇個啲宣傳片
Smart life似係一個program去sell佢啲藍光鏡,懶係推薦適合你生活習慣既鏡俾你,廿歲普通藍光,三十似係1.6或poly(見佢運動所以shatterproof)
四十歲打上就progressive藍光鏡咁
純粹靠估,因為佢都冇真係講啲咩你聽。
SuperB係freeform double aspheric whatever you call it. 散光深可以考慮。
Individual 睇佢講既野
似唔理你咩度數都好都唔用現成鏡,同你訂造你度數既鏡出黎,係服務多過個鏡既種類
以上都只係#好似係
詳情請由番sales講
召喚「紐約洋腸隊」代言人,專業升級打手
用緊Hoya, 其實應該用zeiss
好喇,我再深入啲硏究下
終於知道咩係smart life lens
一句講晒
藍光progessive。
但你冇老花㗎喎?
係係佢話你係底頭族嘛?
咁咪須要有雙焦去幫你睇電話時睇得清楚啲喇
即係:
一個好華麗既宣傳手法去sell啲progressive鏡俾啲冇老花既後生仔女
你又話傾返你隻 optovision

首先, 我極建議各位去鋪頭問sales 了解

第一, 主要因為呢d 咁高階嘅產品如果唔通過現場對答解釋, 你會好難了解產品特點, 用途 & 優勢

第二就係我懶, 希望大家知道要用人話解釋呢d 產品比鏡片0知識客人係幾咁傷神嘅一件事, 就算個客坐係我面前都可能要傾成粒鐘, 而家你仲要我打字去解釋

第三, 我無著數嘅, 我又唔係想做你生意, 如果我解釋晒你知, 咁你幫襯果隻sales 狗咪好著數, 講小好多野

簡幾句

1) smartlife 係條全新嘅 product line, 用黎更新舊產品包括 individual, individual 2, precision .....等等, 大部份都係漸進嘅產品

2) smartlife 旗下有7個 product , 2單光, 1數碼鏡(有d 牌子叫抗疲勞系列, 下光加 xx ~ 1xx 度不等), 4漸進

3) 佢對比以往嘅產品最大嘅改善就係加入左大數據去設計鏡片

嘩好煩....叫個靠巴口搵食嘅人打咁多字
你平時啲有錢客你買嘢係咪都會對件產品認識追求咁多?
定係反而攞張卡出嚟你話咩就咩?
咁專業上都要解釋每樣產品優/缺點比個客知嘅, 但係唔洗 digging too deep, 正如你去食和牛都唔會由頭問起隻牛點出世, 點生活啦

客嘅野講到尾, 你氹得佢開心咩都得啦
見樓上話光學表現都係Zeiss>東海
咁如果戴開Zeiss dvp 轉東海藍光會唔會覺得差咗?
rodenstock 好嘢嚟,佢嘅鏡頭唔會輸蝕俾Zeiss
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞