德國高階眼鏡鏡片-Optovision

848 回覆
3 Like 44 Dislike
照你咁講,

買衫 size 啱就得, 唔同牌子有咩分別, 舒服d
拿咪起gong先
上面果個真心純問題黎
我堅無研究

衫靚唔靚 你有件衫可以對比
影相靚唔靚 鏡頭正唔正 你有幅相喺度可以做對比
iem靚唔靚聲 有spec可以試聽可以對比

眼鏡鏡片唔同牌子有咩唔同 我真係唔知
一塊清另一塊唔清 係代表另一副度數唔準?
a牌子既a度數鏡片 比b牌子既a度數鏡片清d
係代表a牌子準d 定係b牌子度數唔準
眼鏡我幾年先換一次
從來無諗過牌子問題 睇完清就ok
但你話買他野頻率一定比眼鏡密好多
比較多就自然明邊樣好邊樣唔好
如果你係戴眼鏡嘅, 你試下同1個度數配2個唔同牌子再講啦
我試過同一時間配兩副,分別係Nikon同Hoya/依視路(唔記得邊隻), 望嘢個清晰度分別已經好大
漸進的
度數越淺分別越少
度數越深分別越大
如果你得個三百度就咪嘥錢上174甚至167
呢個度數160同174比個分別唔到5%
你入去眼鏡鋪, 見到d sales 戴眼鏡嘅, 你問下佢你自己用咩鏡, 睇下有無人答用 Pentax

Hello巴打,新眼鏡想配金子,如果呢個klar 鏡其實係咩level左右? 同埋呢個價算唔算平? 會唔會邊間配會好啲?
Lm
自己買個平平地既眼鏡框(自己諗計啦,大把地方都好平,唔好香港買)
鏡就配最靚
咁樣係最划算
好過比眼鏡鋪賺你過百倍利潤都傻下傻下咁
巴打
想問吓5百幾近視
3百散
1.74 鏡普遍幾錢?
傻鳩

講2樣野, 唔講其他

首先你sure 隻架無問題

第二, 你自來框我可以唔接你生意, 或者對鏡比小d 折

條數咪1樣
300散

你講得出嘅牌子都要做 order 鏡

你預左面價都5000起跳
呢個價係講緊 1.74

當然你可以拗頸用 1.6 / 1.67

最緊要自己滿意
唔該晒巴打,大陸鏡咩明月,韓國凱米掂唔掂
真係唔好要我評論d 垃圾啦唔該
hoya係唔係會平啲
蔡司好貴
問題係你300散累事

1.74 hoya 訂造鏡面價都要 5200

你想鋪頭折幾多比你
唔該巴打
呢個度數1.67 係咪會好厚?
師兄做眼鏡鋪? 驚呢個風氣傳開咗無人比你當水魚劏就用粗口鬧我?
用咗呢個方法成3年

1. 鏡架無問題,帶得好舒服
2. 你咪唔好接囉 唔少鋪頭都接

係做眼鏡鋪唔怕認, 亦唔怕呢個風氣傳開, 反正而家買野咁容易, carousell 又得 online shopping 又得

再講, 呢d 生意唔係我唔接, 係公司落 order 唔比接,
做完無肉食, 又要工作多多

只係試過好多傻鳩呢頭自來架配完鏡, 轉頭就話隻架爛左, 走黎我鋪頭喊苦喊忽.

心諗你想我點
total power 800......你話呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞