德國高階眼鏡鏡片-Optovision

848 回覆
3 Like 44 Dislike
呢排分別配左Hoya 同Hoya stellify
一樣係防藍光同1.6, $1100 and $700
咁我拎黎同東海防藍光1.67 $2000 比
純感覺Hoya 只係東海80-90%, stellify 得70%

戴東海返工長期睇mom, 放工好精神
Hoya 少少眼瞓
Stellify 直頭瞓著
隔離po 覆左你, 唔再重複啦

另外補充返, hoya 防藍光仲係舊式, 即係黃鏡果d

stellify 係hoya 副線, 直頭可以無視, 配完盞嘥錢
巴打對眼的確勁,LM等埋你試其它藍光鏡
冇錢了
揾鏡片品牌或者眼鏡舖贊助啦,跟手出個包膠
發現香港配zeiss平過台灣
台灣買進口貨一向貴到仆街,又有VAT
請問巴打推唔推薦用全視線鏡片(以下兩款)
呢條line唔建議, 依視路全視線配得就要上gen8

gen 8 唔係呢本餐牌, 叫個 staff 拎餐牌 + 試鏡做 demo 比你睇

btw, 你戴 ic berlin 果類架 又會揀呢款片嘅
我見$3320價位係對應 Crizal Sapphire Transitions Signature Gen8既

我係另一位巴打 戴緊金子 配鏡budget 大概$3000
見全視線鏡片都有防藍光功能
好小做全視線, 可能我記錯 sorry

如果鋪頭make sure 係 gen8 就無問題

之前係日本配Zeiss ,想問係唔係靚鏡片?
蔡司正牌條line, 有鏡唔靚架咩
Sorry, 我唔知道
係日本買配竟然係Made In Germany ,而唔係Made in 支那
睇邊條line, made in japan 都有
唔該師兄
香港買到既dvp係邊度整?
早排配左1.67 dvp 訂造鏡 $2500到,算唔算合理價
係邊度配?
算正常架啦, 鋪頭都要賺
爬左少少文
想問下防藍光最好係咪就係東海 lutina ?
因為平時返工對足8 粒鐘moon, 索性買好少少
同埋而家用緊 19 asahi 花撚哂
想換新鏡片 諗住一步到位
我都用緊asahi,用咗就嚟2年,有花但唔明顯

巴打你好粗用?

東海爬文話係最好,但我反而想知東海下位係邊隻,想比較下差幾多
想問雙眼300度既話

配1.56同1.61出黎係咪完全睇唔出分別?
有冇眼鏡副list
300 緊係睇得出

除非真係窮到咁交關
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞